Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Gevulde eieren met kerrie en bieslook
3,67
van
3
Stemmen
Met deze heerlijke gevulde eieren met kerrie en bieslook zit je altijd goed. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
afkoelen
15
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
borrelhapje, Snack
Keuken
Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
33
kcal
Porties
12
stuks
Keukengerei
Spuitzak
Open star spuitmondje (open ster)
Ingrediënten
6
eieren
2
eetlepels
mayonaise
½
theelepel
kerriepoeder
8
sprietjes
bieslook
4
druppels
tabasco
peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de eieren in 12 minuten hard.
Laat de eieren schrikken in koud water en laat ze even afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte door midden.
Schep het eigeel eruit en doe dit in een schaaltje.
Voeg de mayonaise, kerriepoeder, tabasco en wat peper en zout naar smaak bij het eigeel.
Knip de sprietjes bieslook fijn en voeg dit ook bij het eigeel.
Prak alles goed door elkaar met een vork.
Doe het eimengsel in een spuitzak en vul de eieren tot boven de rand.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardbeien, bieslook, borrelhapje, Gevulde eieren, glutenvrij, kerrie, pasen, snack, traktatie, tussendoortje
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Gevulde eieren met kerrie en bieslook
Portie grootte
1 stuk
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
33
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
2
g
3
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Transvet
0.01
g
Meerv. onverz. vet
0.5
g
Enkelv. onverz. vet
1
g
Cholesterol
82
mg
27
%
Natrium
615
mg
27
%
Kalium
34
mg
1
%
Koolhydraten
0.2
g
0
%
Vezel
0.04
g
0
%
Suiker
0.1
g
0
%
Eiwit
3
g
6
%
Vitamine A
149
IU
3
%
Vitamine B1
0.01
mg
1
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
0.02
mg
0
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.04
mg
2
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamine C
0.4
mg
0
%
Vitamine D
0.4
µg
3
%
Vitamine E
0.3
mg
2
%
Vitamine K
2
µg
2
%
Calcium
14
mg
1
%
Koper
0.02
mg
1
%
Foliumzuur
11
µg
3
%
IJzer
0.4
mg
2
%
Mangaan
0.01
mg
1
%
Magnesium
3
mg
1
%
Fosfor
44
mg
4
%
Selenium
7
µg
10
%
Zink
0.3
mg
2
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag