Heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus. Lekker met witte rijst, glutenvrij stokbrood of aardappelpuree.
Hollandse gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus
Ja wel hoor! Daar is er weer eentje! Zo een heerlijk glutenvrij gehaktballetjes recept. Je kunt natuurlijk ook zoveel met gehaktballetjes. Zo hebben we al eens Zweedse gehaktballetjes gemaakt á la Ikea stijl. De köttbullar. Lekker met aardappelpuree en vossenbessenjam. Ook heb je wellicht onze Spaanse gehaktballetjes (albóndigas) voorbij zien komen, maar ook de Italiaanse-, Amerikaanse-, Mexicaanse– en zelfs Chinese gehaktballetjes. Daarom nu de hoogste tijd voor een Hollandse variant. Namelijk deze zalige gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus. Lekker, makkelijk en ook nog eens snel klaar. En ook nog eens helemaal goed gekeurd door Sophie, dus bij deze kidsproof.
Heerlijk met bijvoorbeeld witte rijst, gebakken aardappeltjes, glutenvrij stokbrood of aardappelpuree. Serveer er eventueel een lekkere frisse salade erbij een je hebt een zalige avondmaaltijd voor het hele gezin.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de kookroom door een lactosevrije variant. Liever helemaal melkvrij? Vervang dan de kookroom door kokosmelk.
Wil je deze zalige glutenvrije gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 350 gram sperziebonen
- 1 rode punt paprika
- 1 winterpeen
- 1 eetlepel glutenvrij paneermeel
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 5 takjes krulpeterselie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 ml kookroom
- 3 eetlepels kerrie
- 1 groentebouillonblokje
- 2 eetlepels glutenvrije bloem
- vloeibare margarine of olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de winterpeen en paprika in blokjes.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Kook de sperziebonen 5 minuten voor met een beetje zout.
- Meng intussen het gehakt met de gehaktkruiden en het paneermeel.
- Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
- Rol de gehaktballetjes door de glutenvrije bloem.
- Verhit een beetje olie of margarine in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom lichtbruin.
- Schep de balletjes uit de pan en zet even aan de kant.
- Fruit de ui en knoflook in hetzelfde vet als van de gehaktballetjes.
- Doe de winterpeen, paprika en sperziebonen erbij en roerbak een paar minuutjes mee.
- Schenk de kookroom bij de groente samen met de kerrie en het groentebouillonblokje.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Knip de peterselie fijn en roer deze door de kerriesaus.
- Schep nu de gehaktballetjes terug in de pan en laat het geheel nog zo'n 10 minuten zachtjes door sudderen met de deksel op de pan.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer makkelijk en snelle glutenvrije recepten zoals deze heerlijke gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten. Wil je helemaal super snel klaar zijn? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder recepten.
Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms ook nog eens een leuke winactie.
Elk weekend verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze voortaan ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!