Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Klaar in 45 minuten  /  26 november 2020

Gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus

Heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus. Lekker met witte rijst, glutenvrij stokbrood of aardappelpuree.

Hollandse gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus

Ja wel hoor! Daar is er weer eentje! Zo een heerlijk glutenvrij gehaktballetjes recept. Je kunt natuurlijk ook zoveel met gehaktballetjes. Zo hebben we al eens Zweedse gehaktballetjes gemaakt á la Ikea stijl. De köttbullar. Lekker met aardappelpuree en vossenbessenjam. Ook heb je wellicht onze Spaanse gehaktballetjes (albóndigas) voorbij zien komen, maar ook de Italiaanse-, Amerikaanse-, Mexicaanse– en zelfs Chinese gehaktballetjes. Daarom nu de hoogste tijd voor een Hollandse variant. Namelijk deze zalige gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus. Lekker, makkelijk en ook nog eens snel klaar. En ook nog eens helemaal goed gekeurd door Sophie, dus bij deze kidsproof.

Heerlijk met bijvoorbeeld witte rijst, gebakken aardappeltjes, glutenvrij stokbrood of aardappelpuree. Serveer er eventueel een lekkere frisse salade erbij een je hebt een zalige avondmaaltijd voor het hele gezin.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de kookroom door een lactosevrije variant. Liever helemaal melkvrij? Vervang dan de kookroom door kokosmelk.

Wil je deze zalige glutenvrije gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!



Gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus

Heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus. Lekker met witte rijst of aardappelpuree.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord gehaktballetjes, gluten-free, glutenvrij, glutenvrij recept, hollands, kerrie, makkelijk recept, paprika, sperziebonen, winterpeen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 350 gram sperziebonen
  • 1 rode punt paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel glutenvrij paneermeel
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 5 takjes krulpeterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml kookroom
  • 3 eetlepels kerrie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels glutenvrije bloem
  • vloeibare margarine of olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de winterpeen en paprika in blokjes.
  • Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten voor met een beetje zout.
  • Meng intussen het gehakt met de gehaktkruiden en het paneermeel.
  • Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
  • Rol de gehaktballetjes door de glutenvrije bloem.
  • Verhit een beetje olie of margarine in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom lichtbruin.
  • Schep de balletjes uit de pan en zet even aan de kant.
  • Fruit de ui en knoflook in hetzelfde vet als van de gehaktballetjes.
  • Doe de winterpeen, paprika en sperziebonen erbij en roerbak een paar minuutjes mee.
  • Schenk de kookroom bij de groente samen met de kerrie en het groentebouillonblokje.
  • Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  • Knip de peterselie fijn en roer deze door de kerriesaus.
  • Schep nu de gehaktballetjes terug in de pan en laat het geheel nog zo'n 10 minuten zachtjes door sudderen met de deksel op de pan.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer makkelijk en snelle glutenvrije recepten zoals deze heerlijke gehaktballetjes met sperziebonen in kerriesaus? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten. Wil je helemaal super snel klaar zijn? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder recepten.



Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms ook nog eens een leuke winactie.

Elk weekend verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze voortaan ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • gehaktballetjes
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kerrriesaus
  • makkelijk recept
  • sperziebonen
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Rosies gluten free, biologische ontbijtgranen
Glutenvrij weekmenu 2020-49

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 11 t/m 17 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-2

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen