Een heerlijk toetje wat er ook nog eens heel feestelijk uit ziet is deze chocolade-tiramisu trifle. Perfect als nagerecht voor je kerstmenu.
Oh, wat is dit toch een heerlijke tijd. De kerstperiode. Fijn glutenvrije kerstrecepten verzinnen voor ons foodblog en vooral veel proeven. Heel veel proeven. Dus ook alle toetjes. Mjam! We hebben natuurlijk al de stracciatella panna cotta gemaakt. En uiteraard weer de aardbeienmousse. Deze staat al een tijdje op onze website, maar soms moet je weer eens een receptje maken en hier en daar wat verbeteren. En natuurlijk ook weer proeven 😉 Hetzelfde geldt voor deze zalige chocolade-tiramisu trifle wat eigenlijk een combi is van de tiramisu in een glaasje en de chocolademousse. Wat is dit lekker zeg! En gewoon makkelijk allemaal in een glaasje wat ook nog eens super feestelijk staat op je kersttafel.
Ik denk dat ik na deze kerstperiode toch wel een beetje aan de bak mag met sporten. We hadden al wat coronakilo’s verzameld en dan ook nog eens deze kerstkilo’s erbij. Oeps! Ach ja, straks weer de fitness attributen uit de kast halen en de hardloopschoentjes aan en dag kilo’s! Maar voor nu, lekker genieten van al dat lekkers.
Eten er kinderen mee en wil je daardoor deze chocolade-tiramisu trifle kidsproof maken? Laat dan de koffie met amaretto weg en vervang deze bijvoorbeeld door wat bosvruchten limonade siroop.
Wil je dit deze zalige chocolade-tiramisu trifle ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Chocolade-tiramisu trifle
Ingrediënten
- Ingredienten chocolademousse:
- 250 gram pure chocolade
- 250 ml slagroom
- 3 eieren
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- ...........................................................................................
- Ingrediënten tiramisu:
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 40 gram witte basterdsuiker
- 1 kopje sterke koffie
- 2 eetlepels amaretto
- 9 glutenvrije lange vingers
- 1 theelepel vanille-extract
Instructies
- Breek de pure chocolade in stukjes.
- Klop 250 ml slagroom stijf.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met 80 gram witte basterdsuiker.
- Smelt de pure chocolade au bain marie. Voeg 1 tl vanille-extract toe en roer even door.
- Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom.
- Voeg de stijf geklopte eiwitten toe en spatel dit voorzichtig door de chocolade slagroom.
- Dek de chocolademousse af en laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Doe intussen de mascarpone, 125 ml slagroom, 1 tl vanille-extract en 40 gram witte basterdsuiker in een kom en mix het geheel lobbig.
- Laat de mascarpone-slagroom minstens een uur opstijven in de koelkast.
- Meng de koffie met de amaretto.
- Leg hierin 6 lange vingers en laat even intrekken.
- Breek de lange vingers door de helft en leg deze op de bodem van het glas.
- Schep de mascarpone-slagroom erover heen en vervolgens de chocolademousse.
- Leg nu de andere helften van de lange vingers op de chocolademousse.
- Schep vervolgens mascarpone-slagroom erboven op en eindig weer met een laag chocolademousse.
- Breek de andere 3 lange vingers door de helft.
- Spuit een flinke toef slagroom op de chocolade-tiramisu trifle, bestrooi eventueel met een beetje cacaopoeder en steek er een halve lange vinger in.
- Serveer direct.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke kersttoetjes zoals deze zalige chocolade-tiramisu trifle? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije desserts!
Volgen jullie ons ook al op Social media?