Een heerlijke glutenvrije Chinese tomatensoep goed gevuld met kipfilet, omelet reepjes, rijstnoedels, taugé en lente-uitjes.
Dit recept voor deze super lekkere Chinese tomatensoep hadden jullie nog van mij tegoed. Door de keukenverbouwing heb ik de afgelopen week helaas geen tijd gehad om aan ons glutenvrije foodblog te werken. Gelukkig was ik donderdag en vrijdag vrij waardoor ik behoorlijk ben opgeschoten met het inrichten van mijn nieuwe domein. De keuken moet nog wel verder afgewerkt worden, maar dat gaan we rustig aan in fases doen. Het ergste hebben we gelukkig gehad.
Inmiddels is er ook al een nieuw recept in de nieuwe keuken ontstaan. Deze ga ik komende week nog met jullie delen. Namelijk een heerlijke, eenvoudige en snelle spaghetti met spinazie, pesto en gehakt. Echt mega lekker geworden.
Glutenvrije Chinese tomatensoep
Maar goed, de Chinese tomatensoep. Onze versie heb ik goed gevuld met kip, omelet reepjes, rijstnoedels etc. zodat het een heerlijke glutenvrije maaltijdsoep is geworden. Lekker als avondeten, maar ook een uitstekend lunchgerecht. Ik heb de andere dag weer een bakje meegenomen naar mijn werk en daar opgewarmd. Mjam!
Deze soep kun je natuurlijk verder naar je eigen smaak maken door bijvoorbeeld wat ingrediënten weglaten in dit recept. Je kunt bijvoorbeeld de omelet reepjes weglaten of eventueel een blikje bamboescheuten toevoegen.
De variatie mogelijkheden zien eindeloos. En last but not least. Deze variant is ook nog eens melkvrij.
Wil je deze heerlijke glutenvrije Chinese tomatensoep ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Chinese tomatensoep
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 kg roma tomaten
- 4 lente-uitjes
- 125 gram taugé
- 1 grote ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 rode peper
- 1 plak rijstnoedels 2 mm
- 3 eieren
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1½ liter water
- peper en zout
- rijstolie
Hoe maak je het?
- Halveer de kipfilets
- Snijd de ui, knoflook en rode peper in stukjes. Hoeft niet al te fijn, want de soep wordt straks nog gepureerd.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Doe een scheutje rijstolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak even mee.
- Schenk nu het water bij het geheel samen met de gembersiroop, rijstazijn, tomatenpuree en kippenbouillonblokjes.
- Voeg nu ook de stukken kip toe en breng zachtjes aan de kook.
- Klop intussen de eieren los.
- Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en voeg de los geklopte eieren toe en maak hier een omelet van.
- Snijd de omelet in reepjes en zet even aan de kant.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en zet ook deze even aan de kant.
- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Haal na ongeveer 15 tot 20 minuten de kipfilet uit de pan en trek deze los met 2 vorken.
- Pureer de Chinese tomatensoep met een staafmixer.
- Voeg de stukjes kip weer toe aan de soep en doe nu ook de lente-uitjes erbij.
- Warm de soep nog even goed door en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
- Schep wat omelet reepjes, taugé en noedels in elke kom en schenk hier de hete Chinese tomatensoep overheen.
- Garneer eventueel nog met wat extra lente-ui ringetjes.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Nog veel meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke goedgevulde Oosterse tomatensoep vind je onder andere op onze pagina met Oosterse gerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. Verder nog product tips, reviews, glutenvrije aanbiedingen en soms zelfs een leuke winactie!