Een verrukkelijke ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes. Makkelijk om te maken en binnen 45 minuten klaar.
Wat ontzettend fijn om weer normaal uit de weg te kunnen in de keuken. Uh, sterker nog, wat fantastisch om weer een keuken te hebben. Het heeft slechts een week geduurd, maar voor mijn gevoel leek het wel een maand. Er moeten nog wel wat dingetjes gebeuren, maar gelukkig is het grootste werk achter de rug.
Ook erg fijn om weer lekker aan de slag te kunnen met nieuwe glutenvrije gerechten zoals bijvoorbeeld deze heerlijke ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes. Lekker, eenvoudig om te maken en ook ook nog eens snel klaar. Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je. Heb jij mooi even de tijd voor andere dingen.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de creme fraiche door een lactosevrije variant of Alpro nature.
Wil je deze zalige kabeljauw ovenschotel met doperwten en worteltjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauw diepvries
- 500 gram waspeentjes
- 250 gram doperwten diepvries
- 450 gram aardappelschijfjes
- 6 takjes bladpeterselie
- 2 eetlepels mosterd
- 250 gram crème fraîche
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
Instructies
- Schrap de waspeentjes en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Kook de waspeentjes zo'n 10 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius
- Meng in een kom de crème fraîche en mosterd. Verkruimel het groentebouillonblokje en roer dit door het mengsel.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Doe de stukjes wortel en doperwten in een ovenschaal. De doperwten mogen nog bevroren zijn, dit komt vanzelf goed.
- Spoel het overtollige ijs onder de kraan van de kabeljauw. Dep droog en bestrooi beide kanten met wat peper en zout naar smaak. De kabeljauw mag ook nog bevroren zijn.
- Leg de kabeljauw boven op de wortels en doperwten.
- Bestrijk vervolgens met het crème fraîche en mosterd mengsel.
- Knip de bladpeterselie fijn en strooi dit over de saus.
- Leg als laatste de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de saus en bestrooi deze met wat zout naar smaak.
- Zet de ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes in het midden van de oven en laat in zo'n 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Notities
Ben je op zoek naar meer glutenvrije recepten zoals deze ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?