Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Chinese tomatensoep
4,25
van
4
Stemmen
Een heerlijke glutenvrije Chinese tomatensoep goed gevuld met kipfilet, omelet reepjes, rijstnoedels, taugé en lente-uitjes.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
475
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
3
kipfilets
1
kg
roma tomaten
4
lente-uitjes
125
gram
taugé
1
grote
ui
1
bolletje
Chinese knoflook
1
rode peper
1
plak
rijstnoedels
2 mm
3
eieren
2
blikjes
tomatenpuree
2
eetlepels
gembersiroop
1
eetlepel
rijstazijn
2
kippenbouillonblokjes
1½
liter
water
peper en zout
rijstolie
Hoe maak je het?
Halveer de kipfilets
Snijd de ui, knoflook en rode peper in stukjes. Hoeft niet al te fijn, want de soep wordt straks nog gepureerd.
Snijd de tomaten in blokjes.
Doe een scheutje rijstolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak even mee.
Schenk nu het water bij het geheel samen met de gembersiroop, rijstazijn, tomatenpuree en kippenbouillonblokjes.
Voeg nu ook de stukken kip toe en breng zachtjes aan de kook.
Klop intussen de eieren los.
Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en voeg de los geklopte eieren toe en maak hier een omelet van.
Snijd de omelet in reepjes en zet even aan de kant.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en zet ook deze even aan de kant.
Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal na ongeveer 15 tot 20 minuten de kipfilet uit de pan en trek deze los met 2 vorken.
Pureer de Chinese tomatensoep met een staafmixer.
Voeg de stukjes kip weer toe aan de soep en doe nu ook de lente-uitjes erbij.
Warm de soep nog even goed door en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Schep wat omelet reepjes, taugé en noedels in elke kom en schenk hier de hete Chinese tomatensoep overheen.
Garneer eventueel nog met wat extra lente-ui ringetjes.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
Chinese tomatensoep, glutenvrij, kipfilet, knoflook, lente-uitjes, lunch, maaltijdsoep, makkelijk recept, noedels, omelet, uien
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Chinese tomatensoep
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
475
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
13
g
20
%
Verzadigd vet
3
g
19
%
Transvet
0.01
g
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
233
mg
78
%
Natrium
1334
mg
58
%
Kalium
2018
mg
58
%
Koolhydraten
40
g
13
%
Vezel
9
g
38
%
Suiker
21
g
23
%
Eiwit
52
g
104
%
Vitamine A
3821
IU
76
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
22
mg
110
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
78
mg
95
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
7
mg
47
%
Vitamine K
69
µg
66
%
Calcium
136
mg
14
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
106
µg
27
%
IJzer
6
mg
33
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
127
mg
32
%
Fosfor
537
mg
54
%
Selenium
53
µg
76
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag