Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder  /  16 juli 2020

Bechamelsaus glutenvrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Bechamelsaus glutenvrij

De lekkerste glutenvrije bechamelsaus maak je heel makkelijk en snel zelf. Heerlijk voor bij de lasagne en pasta, maar ook perfect als basissaus.

Bechamelsaus is een witte saus welke veel voorkomt in de Italiaanse- en Franse keuken. De saus werd voor het eerst in het Franse kookboek “Le Cuisinier François” genoemd. Dit boek was gepubliceerd in 1651 door Francois Pierre la Varenne die de kok was van Lodewijk de XIV. Echter kreeg de saus niet de naam van de maker, maar van de Franse markies van Nointel, Louis de Béchameil die ooit opzichter was van Bretagne, om hem te vleien. Deze markies wordt daardoor vaak ten onrechte genoemd als de uitvinder van deze heerlijke saus.

De klassieke bechamelsaus bestaat uit slechts 3 hoofd ingrediënten. Namelijk melk, bloem en boter. Oei, daar gaat het voor de coeliaken al mis! Bloem?! Gluten! Gelukkig is bechamelsaus heel makkelijk glutenvrij te maken. Je vervangt gewoon de bloem door glutenvrije bloem. Makkelijk toch?! Ik gebruik altijd de glutenvrije bloem van Doves Farm, maar elke andere glutenvrije variant werkt ook prima.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de roomboter door een lactosevrije variant. Toen Sophie nog lactosevrij moest eten gebruikte ik altijd de roomboter van MinusL of Dilea. Deze is online te bestellen. De melk kun je vervangen door lactosevrije melk. Wij vonden de Lactofree van Arla het lekkerst. Deze lijkt voor ons het meest op ‘gewone’ melk.

Bechamelsaus is niet alleen erg lekker in de lasagne, aardappelgratin of pasta, maar is natuurlijk ook een perfecte basissaus voor het maken van bijvoorbeeld kaassaus, champignonsaus of pepersaus.

Wil je deze heerlijke glutenvrije bechamelsaus ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.



Bechamelsaus glutenvrij
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Bechamelsaus glutenvrij

De lekkerste glutenvrije bechamelsaus maak je heel makkelijk en snel zelf. Heerlijk voor bij de lasagne en pasta, maar ook perfect als basissaus.
Gang basissaus, Bijgerecht, Saus
Keuken Frans, Glutenvrij, Italiaans
Sleutelwoord basissaus, bechamelsaus, geen gluten, glutenvrij, glutenvrije pasta, lasagne, roux, witte saus, zonder gluten
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 500 ml
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 50 gram glutenvrije bloem
  • 50 gram roomboter
  • 500 ml volle melk
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de roomboter in een steelpan met dikke bodem totdat deze gaat schuimen.
  • Voeg de glutenvrije bloem toe en klop met een garde het geheel door totdat de boter is opgenomen.
  • Giet in delen de volle melk erbij.
  • Laat steeds een deel, al kloppend, door het bloem-botermengsel opnemen voordat je weer een deel toevoegt.
  • Herhaal totdat alle melk op is.
  • Breng de bechamelsaus op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije sauzen? Probeer dan ook eens onze glutenvrije peperroomsaus, basilicumroomsaus, stroganoffsaus of pindasaus.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • basissaus
  • bechamelsaus
  • Franse keuken
  • glutenvrij
  • Italiaans
  • lasagne
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Griekse citroen-knoflookaardappeltjes uit de oven
Lasagne bolognese, een glutenvrije klassieker

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen