Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Bechamelsaus glutenvrij
4,38
van
8
Stemmen
De lekkerste glutenvrije bechamelsaus maak je heel makkelijk en snel zelf. Heerlijk voor bij de lasagne en pasta, maar ook perfect als basissaus.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
2
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
12
minuten
minuten
Gang
basissaus, Bijgerecht, Saus
Keuken
Frans, Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
162
kcal
Porties
500
ml
Ingrediënten
50
gram
glutenvrije bloem
50
gram
roomboter
500
ml
volle melk
¼
theelepel
nootmuskaat
peper
zout
Hoe maak je het?
Verhit de roomboter in een steelpan met dikke bodem totdat deze gaat schuimen.
Voeg de glutenvrije bloem toe en klop met een garde het geheel door totdat de boter is opgenomen.
Giet in delen de volle melk erbij.
Laat steeds een deel, al kloppend, door het bloem-botermengsel opnemen voordat je weer een deel toevoegt.
Herhaal totdat alle melk op is.
Breng de bechamelsaus op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basissaus, bechamelsaus, glutenvrij, lasagne, roux, witte saus
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Bechamelsaus glutenvrij
Portie grootte
100 ml
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
162
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
12
g
18
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Transvet
0.3
g
Meerv. onverz. vet
0.5
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
34
mg
11
%
Natrium
800
mg
35
%
Kalium
153
mg
4
%
Koolhydraten
11
g
4
%
Vezel
1
g
4
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
4
g
8
%
Vitamine A
412
IU
8
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
0.1
mg
1
%
Vitamin B5
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
0.002
mg
0
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
0.3
mg
2
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Calcium
132
mg
13
%
Koper
0.002
mg
0
%
Foliumzuur
0.4
µg
0
%
IJzer
0.3
mg
2
%
Mangaan
0.01
mg
1
%
Magnesium
12
mg
3
%
Fosfor
104
mg
10
%
Selenium
2
µg
3
%
Zink
0.4
mg
3
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag