Heerlijke en makkelijke aardappeltjes met Parmezaanse kaas en knoflook uit de oven welke ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staan.
Inmiddels hebben we zoveel Kerstrecepten gemaakt dat ik ze waarschijnlijk niet allemaal voor de kerst met jullie kan delen. Daarom gaan we gewoon door met posten tot sowieso 27 december. Daarna komen de recepten voor oud & nieuw op de site. Ja, ja, ook daar zijn we natuurlijk al volop mee bezig. Hoewel het dit jaar wat minder druk wordt, komen hier toch heerlijke hapjes op tafel met oudejaarsavond. Maar goed, daarover later meer.
Aardappeltjes met Parmezaanse kaas met knoflook uit de oven
Afgelopen week heb ik deze eenvoudige, snelle, maar oh zo lekkere aardappeltjes met Parmezaanse kaas en knoflook uit de oven gemaakt. Ook deze aardappeltjes zijn weer met veel gerechten te combineren. Lekker met bijvoorbeeld de beenham wellington met brie en parmaham en de geglaceerde winterpeen, pastinaak en pompoen. Of met bijvoorbeeld de gevulde varkenshaas met brie en spek en de broccoli gratin.
En natuurlijk niet alleen met Kerst zijn deze aardappeltjes met Parmezaanse kaas uit de oven lekker. Eigenlijk kunnen ze altijd wel. Wij gaan ze binnenkort ook eens proberen met het Italiaans stoofvlees uit de slowcooker. Volgens mij ook een lekkere en verrassende combinatie.
Wil je deze heerlijke en makkelijke aardappeltjes met Parmezaanse kaas en knoflook uit de oven ook eens maken? Je vind ons recept hieronder
Aardappeltjes met Parmezaanse kaas uit de oven
Ingrediënten
- 700 gram vastkokende aardappels
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1½ theelepel oregano
- 1½ eetlepel olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Dep de aardappelblokjes droog met keukenpapier en doe ze in een ovenschaal.
- Schenk de olijfolie erover heen samen het paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, peper en zout en meng goed door de aardappeltjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over de aardappeltjes heen.
- Zet de aardappeltjes met Parmezaanse kaas in het midden van de oven en laat in zo'n 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar worden.
- Schep de aardappeltjes regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije kerstrecepten zoals deze heerlijke en makkelijke aardappeltjes met Parmezaanse kaas uit de oven Probeer dan ook eens onze haricots verts met spek of pommes duchesse.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!