Een heerlijke en gezonde variatie op de traditionele lasagne is deze aardappellasagne met spinazie, mozzarella en gehakt.
Het blijft leuk om nieuwe dingen te verzinnen. Dat was ook het geval bij deze aardappellasagne met spinazie. Ik had wel trek in lasagne, maar niet in de pasta. Ken je dat? Dat werd dus op zoek naar een alternatief. Helaas had ik geen aubergines in huis, want deze lenen zich ook uitstekend als alternatief voor lasagnebladen. Maar he, ik heb natuurlijk al eens een aardappelpizza gemaakt welke enorm in de smaak viel, dus waarom dan geen aardappellasagne.
Aardappels hebben we altijd wel in huis, dus dat moest het dan gaan worden. Ik geef toe, het is wel een beetje een klus om deze aardappellasagne te maken, maar dat proef je zeker terug in het gerecht. Het is echt heel erg lekker geworden en ook nog eens gezond met al die groenten er in verwerkt.
Lijkt het je lekker om deze aardappellasagne met spinazie, mozzarella en gehakt ook eens te maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Aardappellasagne met spinazie, mozzarella en gehakt
Keukengerei
- mandoline
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram spinazie
- 2 uien
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 3 eetlepels groene pesto
- 4 grote aardappels
- 2 bollen mozzarella
- 1 blikje gezeefde tomaten 400 gram
- ½ gele paprika
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- geraspte kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels.
- Snijd dunne plakjes met de mandoline van ongeveer 1 mm dik. Dep de aardappelschijfjes droog.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika's in blokjes.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en fruit hierin de helft van de ui.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
- Roer de groene pesto erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verhit een scheutje olijfolie in een andere wok of koekenpan en fruit hierin de overgebleven helft van de ui samen met de knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe nu de paprika blokjes bij het gehakt en roerbak even mee.
- Schenk de tomatenblokjes erbij samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
- Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem van een ovenschaal.
- Schep de helft van het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Leg de helft van de mozzarella plakjes vervolgens bovenop het gehakt.
- Vervolgens leg je weer een laagje aardappelplakjes bovenop de mozzarella.
- Schep nu de helft van de spinazie op de aardappelplakjes.
- Leg vervolgens weer een laagje aardappelplakjes op de spinazie en schep daarboven op het overgebleven gehaktmengsel.
- Daarna leg je de andere helft van de mozzarella plakjes op het gehakt.
- Vervolgens weer een laagje aardappelplakjes.
- Daarna de overgebleven helft van de spinazie en daarna weer een laagje aardappelplakjes.
- Bestrooi de bovenste laag aardappelplakjes royaal met de geraspte kaas.
- Zet de aardappellasagne in het midden van de oven en bak goudbruin in gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze aardappellasagne met spinazie, mozzarella en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?