Tortilla’s met pittige Mexicaanse gehakt-groente schotel

Tortilla’s met pittige Mexicaanse gehakt-groente schotel

In de supermarkt gebeurt het regelmatig dat Sophie met een pak tortilla’s aan komt slepen. “Mama, die eten?”. “Nee schat, die hebben gluten, dus die mag je helaas niet”. Bij het glutenvrije schap hetzelfde. “Mama, deze zonder gluten”. “Ja, weet ik, maar ik vind ā‚¬ 3,79 wel erg duur voor 2 wraps.”. Dan zit er niets anders op dan zelf maken.
Het is een beetje oefenen, maar al gauw maak je de mooiste en lekkerste tortilla’s en wil je geen andere meer šŸ˜‰

IngrediĆ«nten voor 12 tortilla’s:
280 gram Masa Harina
250 – 350 ml water
1 tl zout

Ingrediƫnten pittige Mexicaanse gehakt-groente schotel:
– 500 gram rundergehakt
– 400 gram kidney bonen uit blik
– 200 gram maĆÆs uit blik
– 1 grote rode ui
– 2 bolletjes knoflook (of 4 teentjes)
– 1 rode punt paprika
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 1 courgette
– 1 groene jalapeƱo
– 1 rode Spaanse peper
– 500 gram gezeefde tomaten uit een pakje
– 2 zakjes taco kruiden (van AH is glutenvrij)
– peper en zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 70 graden celsius. Doe de Masa Harina in een kom en voeg 1 theelepel zout toe. Schenk er nu 250 ml water bij een kneed het geheel tot een deegbal. Als het deeg nog wat te droog is, dan voeg je wat extra water toe, net zo lang tot het de gewenste dikte en structuur heeft. Dek de kom af met een doek en laat minimaal 15 minuten rusten.

Giet de maĆÆs en de kidneybonen in een zeef en laat deze uitlekken. Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Snipper de pepers samen met de knoflook zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer is hiervoor een zeer handig hulpmiddel. Snijd de paprika’s in blokjes, de rode ui in stukjes en de courgette in 1/4 plakjes.

Maak van het tortilla deeg 12 kleine balletjes. Bekleed de binnenkant van de tortilla pers (liefst van gietijzer) met huishoudfolie om te voorkomen dat het deeg aan de pers blijft plakken. Als je geen tortilla pers hebt, dan kun je het deegballetje tussen 2 stukken bakpapier leggen en heel dun uitrollen met een deegroller of plat drukken met een zware pan.

Bak de tortilla’s op hoog vuur in in grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag zonder olie of boter ongeveer 1 minuut per zijde. Houdt de tortilla’s warm in de oven in aluminiumfolie. Er zijn ook speciale tortilla warmhouders verkrijgbaar. Ik zelf houd de tortilla’s warm in de tajine in de oven. Gaat prima.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan en bak het gehakt rul met wat peper en zout naar smaak. Voeg nu het peper/knoflook mengsel toe en de rode ui. Bak zo’n 3 minuten mee. Voeg nu de paprika toe en bak dit zo’n 5 minuten mee. Voeg nu de kidneybonen, de maĆÆs en de courgette toe en bak ook dit nog even mee zo’n 3 minuten. Schenk nu de gezeefde tomaten bij het gehakt-groente mengsel.

Maak de taco kruiden klaar zoals vermeld op de verpakking en schenk dit bij het gehakt-groente mengsel. Laat nog zo’n 5 minuten door pruttelen op een laag vuur.

Serveer de tortilla’s, met eventueel wat witte rijst en een frisse salade bij de pittige Mexicaanse gehakt-groente schotel.

Eet smakelijk!

Meer recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link



3 thoughts on “Tortilla’s met pittige Mexicaanse gehakt-groente schotel

  1. Klinkt heerlijk! Waar koop je dat mais/deeg voor de tortilla’s? En waar koop je zo’n tortillapers? Lijkt me geweldig!
    Dank

    1. Beste Marijn, Ik heb beide online gekocht bij een Mexicaanse winkel. Let wel goed op dat je een gietijzeren tortilla pers koopt. Veel die verkocht worden zijn van aluminium wat bij mij resulteerde dat ik aluminium stukjes in mijn tortilla’s kreeg door het persen.

      Groetjes Audrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code