Fuengirola, onze favoriete vakantiebestemming

Onze favoriete vakantiebestemming

Fuengirola

Een tijdje terug heb ik er al eens eerder wat over geschreven; “glutenvrij in Spanje“. Onze favoriete vakantiebestemming is Fuengirola. Fuengirola ligt vlakbij Malaga in de schitterende provincie Andalusië in Zuid-Spanje. Naast een prachtig zand strand, heeft Fuengirola een mooie boulevard, de Paseo MarÍtimo de Rey de España waar je fijn kunt wandelen, een terrasje kunt pakken, heerlijk kunt eten met uitzicht over de zee of lekker kan hardlopen.

In de knusse straatjes en pleinen achter de Paseo MarÍtimo zijn heel veel restaurantjes waar je voor weinig goed kunt eten. Ook is het haventje de moeite waard om een bezoekje te brengen en ook hier vind je veel restaurantjes.

Ook voor de kinderen is er veel te doen. Uiteraard is er de zee en het strand, maar er zijn ook opvallend veel speeltuinen. In deze speeltuinen is ook goed rekening gehouden met de allerkleinste. Verder heb je de grote draaimolen aan de paseo, maar ook diverse outdoor speelparadijzen waar je met een pasje in alle attracties kan. Tevens heeft Fuengirola een dierentuin welke erg leuk is voor de kinderen.

In de buurt van Fuengirola heb je Málaga met een prachtig historisch centrum, Torremolinos voor als je echt van uitgaan houdt, hoewel dat in Fuengirola ook heel goed kan. Ronda, een stad die je zeker een bezoekje moet brengen of iets dichterbij Mijas dat erg de moeite waard is. En mocht je nog wat tijd over hebben, dan is Parque de la Paloma in Benalmádena ook zeker een aanrader. Als deze plaatsen zijn prima te bereiken met de trein (Renfe), de bus of auto.

Inmiddels kom ik zo’n 10 jaar in Fuengirola en Sophie gaat mee sinds ze 4 maanden oud was. Mijn man (Patrick) komt er al wat langer. Ik denk ook sinds hij zo’n 4 maanden oud was. Een deel van Patrick zijn familie woont daar en sinds een aantal jaren wonen Patrick zijn ouders ook het grootste gedeelte van het jaar in Fuengirola. Als wij in Fuengirola zijn, dan logeren we ook altijd bij hun.

Coeliakie

Afgelopen april gingen we voor het eerst weer naar ons favoriete plekje sinds de diagnose coeliakie bij Sophie. Wat is Fuengirola een geweldige stad als het gaat om glutenintolerantie. Niet alleen is er veel verkrijgbaar in de supermarkten aan glutenvrije etenswaren, iedereen weet ook wat coeliakie is. Je hoeft maar “Sin Gluten” of “Celiaca” te zeggen en men begrijpt wat je bedoelt. Zó ontzettend fijn. Dit bovenstaande geldt trouwens voor heel Spanje.

Restaurants en glutenvrij

Ook is glutenvrij eten in de meeste restaurants goed geregeld. Vaak staat het al op de kaart, maar als het er niet op staat, dan kun je er gewoon om vragen. Het personeel doet hun best om een glutenvrije maaltijd voor je te bereiden en zijn ook goed op de hoogte van de hygiëne regels omtrent het glutenvrije dieet.

De glutenvrije boodschappen

Voor boodschappen kun je prima terecht bij de Carrefour, Mercadona en de Maskom. De Carrefour, welke gevestigd is in de Miramar, heeft het grootste assortiment. Bij PanaderÍa Rayo (achter het postkantoor, Correos) kun je terecht voor heerlijke glutenvrije pistoletjes. Deze zijn verpakt in speciaal papier. Je bakt de pistoletjes in de oven af in het papier om kruisbesmetting te voorkomen.

Als je naar Fuengirola gaat hoef je geen glutenvrije producten mee te nemen, wat weer scheelt in je bagage. Tenzij je natuurlijk persé glutenvrije stroopwafels of ontbijtkoek wilt, dan natuurlijk wel 😉

Mocht je meer willen weten over deze vakantiebestemming, laat dan een comment achter onder dit bericht of stuur mij een mailtje.

Saludos Audrey

Wij bloggen glutenvrij

Elke 15e van de maand bloggen een aantal glutenvrije bloggers als “Wij Bloggen Glutenvrij” over hetzelfde onderwerp ieder op zijn/haar eigen website.
De deelnemers van deze maand zijn:

www.glutenvrijemama.nl
www.deglutenvrijeman.nl
www.ikbenglutenvrij.nl
www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
www.homeofcomfort.nl
www.koosglutenloos.nl
www.sophieglutenvrij.nl
www.doemijglutenvrij.nl
www.maakhetglutenvrij.nl
www.schrijfselsvanmij.wordpress.com
www.glutenvrijenwij.wordpress.com
www.glutenvrijhoorterbij.nl
www.glutenvrijkind.wordpress.com

#wijbloggenglutenvrijGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code