Glutenvrije cupcakes, snel en eenvoudig te maken

Snelle en eenvoudige glutenvrije cupcakes

Glutenvrije cupcakes maak je vanaf nu snel en eenvoudig zelf. Leuk om te trakteren op school of samen met de kids te versieren op een regenachtige dag.

Wat heb je nodig?
– 1 pak AH vrij van gluten cakemix
– 225 gram boter
– 4 eieren
– 16 baking cups

Maak de cakemix klaar zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C, houdt voor een heteluchtoven 160°C  aan. Schep 40 gram cakemix in een baking cup en zet deze direct in een 12 gaats muffin baking tray. Herhaal totdat alle cakemix op is.

Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15 minuten gaar en bruin.

Je zult zien dat de cupcakes gebold zijn als ze uit de oven komen. Dit is natuurlijk niet mooi en handig als je de cupcakes wilt gaan decoreren.

Dit kun je makkelijk verhelpen door een zware snijplank op de cupcakes te leggen. Zodra de cupcakes uit de oven komen leg je de snijplank 1 minuut op de cupcakes als ze nog in de muffin baking tray zitten.
Haal daarna de cupcakes uit de muffin baking tray en laat ze afkoelen op een rooster. Ze zijn nu mooi plat en klaar om te decoreren.

Baking cups gebruik ik vrijwel altijd van het merk “House of Marie”. Deze blijven mooi in vorm en verkleuren niet in de oven. Deze zijn te koop bij de betere taartwinkels.

Voor wat decoratietips en het recept voor 1:1 botercrème voor het licht afsmeren van de cupcakes zie mijn eerdere post voor de paascupcakes

Let op! Je kunt met 1:1 botercrème geen toeven spuiten op je cupcake. Daar is de substantie te machtig voor.
Gebruik voor het spuiten van toeven een glutenvrije botercrème mix van bijvoorbeeld funcakes.

Binnenkort volgen nog veel meer bak- en decoratie tips op deze website. Wil je er zeker van zijn dat je niets mist? Abonneer je dan op onze blog onder aan de home page.

Succes met bakken en heel veel decoratie plezier!

 

Meer recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link 2 thoughts on “Glutenvrije cupcakes, snel en eenvoudig te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code