Wederom een van de wereldgerechten! Dit keer de Libanese tabouleh met kip. Of in dit geval beter gezegd, quinoa salade met kruidige gegrilde kip 😉 Tabouleh wordt natuurlijk gemaakt met couscous of bulgur. Beide bevatten gluten en dat mag Sophie natuurlijk niet eten. Dus de kleine meid voor het eerst aan de quinoa.
Okay, okay! Toen ik met het recept bezig was zag ik Sophie wel wat argwanend naar de quinoa kijken. Ze is en blijft natuurlijk een kleutertje van 4. Alles wat nieuw is wordt niet vertrouwd. Totdat ik het ‘verkocht’ als pasta-rijst. Haar oogjes begonnen te stralen. Dat lust en kent ze natuurlijk wel.
Door de couscous of bulgur te vervangen door quinoa, maak je deze salade niet alleen gezonder, maar ook extra voedzaam. Top natuurlijk voor een klein meisje in de groei met coeliakie en lactose-intolerantie. Ze heeft twee bordjes leeg gesmuld.
“Mama, mag ik morgen als ik uit school kom nog een beetje van die kienwiewa (lees quinoa)?”.
Een groter compliment kan je als mama niet krijgen <3
Je kunt deze quinoa salade met kip zowel eten als avond maaltijd, maar is ook perfect als lunch gerecht.
Wil je deze heerlijke tabouleh met kip ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Tabouleh met kip
Ingrediënten
- 300 gram quinoa
- 1 groentenbouillonblokje
- 500 gram kipfilet
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tamarinde pasta
- 2 limoenen
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kurkuma
- 20 gram verse platte peterselie
- 8 blaadjes verse munt
- 2 eetlepels appelsap
- 15 cherry tomaatjes
- 1/2 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 1 rode punt paprika
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Meng in een kom voor de kipmarinade 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tamarinde pasta, sap van 1,5 limoen, 1 theelepel tijm, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel kurkuma samen met wat peper en zout naar smaak.
- Snijd de kipfilet in reepjes en meng dit door de marinade. Zet even aan de kant.
- Meng in een andere kom 2 eetlepels olijfolie, sap van 0,5 limoen, 2 eetlepels appelsap, 0,5 theelepel knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout.
- Snijd de cherry tomaatjes in 4-en, de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Schil de komkommer en snijd deze in vierkantjes.
- Hak de verse platte peterselie samen met de munt fijn. Voeg dit toe aan de dressing.
- Schep de komkommer, paprika, lente-uitjes en tomaatjes door de dressing en laat dit even staan.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking met een groentebouillonblokje en wat zout.
- Giet de quinoa af in een vergiet en laat deze afkoelen.
- Bak of grill ondertussen de kipfilet in een wok of grillpan. Je hoeft geen extra olie toe te voegen. De marinade is vettig genoeg.
- Meng ondertussen de groenten met de dressing door de quinoa.
- Schep de quinoa salade (tabouleh) in diepe borden. Leg de warme kip er bovenop.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Op zoek naar meer van deze glutenrecepten zoals deze Libanese tabouleh met kip? Kijk dan snel op onze speciale pagina met wereldgerechten!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!