Heerlijke zomerse gluten- en lactosevrije Libanese tabouleh met kip.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Libanees
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 471kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
300gramquinoa
1groentenbouillonblokje
500gramkipfilet
5eetlepels olijfolie
1eetlepeltamarinde pasta
2limoenen
1theelepeltijm
2theelepelsknoflookpoeder
1theelepelkoriander
1theelepelcayennepeper
1theelepelkurkuma
20gramverse platte peterselie
8blaadjesverse munt
2eetlepelsappelsap
15cherry tomaatjes
1/2komkommer
3lente-uitjes
1rode punt paprika
peper
zout
Hoe maak je het?
Meng in een kom voor de kipmarinade 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tamarinde pasta, sap van 1,5 limoen, 1 theelepel tijm, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel kurkuma samen met wat peper en zout naar smaak.
Snijd de kipfilet in reepjes en meng dit door de marinade. Zet even aan de kant.
Meng in een andere kom 2 eetlepels olijfolie, sap van 0,5 limoen, 2 eetlepels appelsap, 0,5 theelepel knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout.
Snijd de cherry tomaatjes in 4-en, de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Schil de komkommer en snijd deze in vierkantjes.
Hak de verse platte peterselie samen met de munt fijn. Voeg dit toe aan de dressing.
Schep de komkommer, paprika, lente-uitjes en tomaatjes door de dressing en laat dit even staan.
Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking met een groentebouillonblokje en wat zout.
Giet de quinoa af in een vergiet en laat deze afkoelen.
Bak of grill ondertussen de kipfilet in een wok of grillpan. Je hoeft geen extra olie toe te voegen. De marinade is vettig genoeg.
Meng ondertussen de groenten met de dressing door de quinoa.
Schep de quinoa salade (tabouleh) in diepe borden. Leg de warme kip er bovenop.
Opmerkingen
Deze tabouleh met kip is ook een uitstekend lunchgerecht. Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie