Heerlijke, makkelijke, maar oh zo lekker glutenvrije Surinaamse pasta met kalkoen, gekookt ei en komkommer welke je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel hebt staan.
Wat doe je als de kleine dame heel erg graag Surinaamse bami wil eten, maar je niet de juiste ingredienten daarvoor in huis hebt? Je kunt natuurlijk iets anders lekkers maken, maar je kunt uiteraard ook voor een alternatief kiezen. In dit geval heb ik voor de laatste optie gekozen. De bami heb ik vervangen door glutenvrije penne. Wij gebruiken altijd de pasta van Barilla. Deze is echt top. De kippendijenfilet heb ik vervangen door kalkoenschnitzels en de verse gember door gemberpoeder en voila! Een zalige glutenvrije Surinaamse pasta met kalkoen als resultaat. Lekker met een hard gekookt eitje erbij en wat komkommer en smullen maar! Sophie vond het in ieder geval heerlijk en Patrick en ik hebben er ook van genoten, dus zeker voor herhaling vatbaar.
Wil je nog wat extra vitamientjes toevoegen aan het gerecht? Goed idee! Maak er dan bijvoorbeeld wat extra salade bij en je hebt een top maaltijd.
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke glutenvrije recept? Scroll dan snel naar beneden!
Surinaamse pasta met kalkoen, gekookt ei en komkommer
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije penne of andere gv pasta
- 500 gram kalkoenschnitzels
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 rode peper
- 2 bolletjes solo knoflook
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 6 takjes selderij
- 4 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 1 theelepel 5-spices kruiden
- 4 eieren
- ½ komkommer
- zonnebloemolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Bereid de glutenvrije penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout en 1 runderbouillonblokje.
- Kook intussen de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
- Snijd intussen de kalkoenschnitzels in repen van ongeveer 1,5 cm breed en 3 cm lang.
- Maal de ui, knoflook en rode peper fijn samen met het andere runderbouillonblokje, tomatenpuree, 5-spices kruiden en het gemberpoeder. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta.
- Voeg de kalkoenstukje toe en bak rondom aan.
- Schenk de glutenvrije sojasaus en -ketjap manis bij het geheel en roer goed door.
- Voeg vervolgens de glutenvrije penne toe en schep alles goed door elkaar.
- Scheur de selderij blaadjes met de hand in stukjes en voeg deze toe aan de Surinaamse pasta.
- Roer nogmaals door.

- Schil de komkommer en snijd deze in plakjes.
- Serveer de glutenvrije Surinaamse pasta met kalkoen met een gekookt eitje per persoon en wat komkommer.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer makkelijk en snelle glutenvrije recepten zoals deze glutenvrije Surinaamse pasta met kalkoen, gekookt ei en komkommer? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










