Surinaamse pasta met kalkoen, gekookt ei en komkommer
5 van 1 stem
Heerlijke, makkelijke, maar oh zo lekker glutenvrijeSurinaamse pasta met kalkoen, gekookt ei en komkommer.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Surinaams
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 852kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
400gramglutenvrije penne of andere gv pasta
500gramkalkoenschnitzels
2runderbouillonblokjes
1eetlepelgemberpoeder
1rode peper
2bolletjessolo knoflook
1ui
1blikjetomatenpuree70 gram
6takjesselderij
4eetlepelsglutenvrije sojasaus
2eetlepelsglutenvrije ketjap manis
1theelepel5-spices kruiden
4eieren
½komkommer
zonnebloemolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Bereid de glutenvrije penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout en 1 runderbouillonblokje.
Kook intussen de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
Snijd intussen de kalkoenschnitzels in repen van ongeveer 1,5 cm breed en 3 cm lang.
Maal de ui, knoflook en rode peper fijn samen met het andere runderbouillonblokje, tomatenpuree, 5-spices kruiden en het gemberpoeder. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta.
Voeg de kalkoenstukje toe en bak rondom aan.
Schenk de glutenvrije sojasaus en -ketjap manis bij het geheel en roer goed door.
Voeg vervolgens de glutenvrije penne toe en schep alles goed door elkaar.
Scheur de selderij blaadjes met de hand in stukjes en voeg deze toe aan de Surinaamse pasta.
Roer nogmaals door.
Schil de komkommer en snijd deze in plakjes.
Serveer de glutenvrije Surinaamse pasta met kalkoen met een gekookt eitje per persoon en wat komkommer.