Je kent ze wel. Van die aardappelschijfjes, krieltjes, blokjes en partjes welke je in de supermarkt kunt kopen. Eigenlijk best wel goed te eten en lekker snel klaar.
Maar wist je dat je net zo makkelijk zelf zulke aardappeltjes kunt maken die nog veel lekkerder zijn en binnen 35 minuten op tafel staan? Als je deze super lekkere spicy aardappeltjes eenmaal hebt geproefd, dan wil je niet anders meer.
Spicy aardappelpartjes
Ingrediënten
- 8 kleine aardappels
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1,5 eetlepel zonnebloemolie
- zout naar smaak
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Verwijder eventuele spruiten of pitten van de aardappels en was ze grondig met koud water.
- Snijd de aardappels in partjes en dep ze droog met wat keukenpapier.
- Doe de aardappelpartjes in een kom en bestrooi ze met de chilipoeder, het paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm en de zonnebloemolie.
- Meng alles even goed door elkaar en leg daarna de spicy aardappelpartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak de spicy aardappelpartjes goudbruin in het midden van de oven gedurende zo'n 25 minuten. Schep regelmatig even om.Bestrooi met een beetje zout en smulllen maar!
Opmerkingen
Op zoek naar nog meer lekkere aardappelgerechten zoals aardappelbolletjes, zoete aardappel frietjes, Provençaalse aardappeltjes uit de oven of bijvoorbeeld paprika-bieslook aardappeltjes? Klik dan snel op deze link
Meer van mijn recepten vind je onder andere via de recepten index op de homepage










