Heerlijke spicy aardappelpartjes met schil uit de oven. Deze pittige aardappeltjes zijn erg lekker met een stukje gekruide malse kip, een frisse salade en Mediterraanse groenten uit de wok
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
8kleine aardappels
0,5theelepelchilipoeder
1theelepeltijm
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelpaprikapoeder
1,5eetlepelzonnebloemolie
zout naar smaak
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Verwijder eventuele spruiten of pitten van de aardappels en was ze grondig met koud water.
Snijd de aardappels in partjes en dep ze droog met wat keukenpapier.
Doe de aardappelpartjes in een kom en bestrooi ze met de chilipoeder, het paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm en de zonnebloemolie.
Meng alles even goed door elkaar en leg daarna de spicy aardappelpartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de spicy aardappelpartjes goudbruin in het midden van de oven gedurende zo'n 25 minuten. Schep regelmatig even om.Bestrooi met een beetje zout en smulllen maar!
Opmerkingen
Een heerlijk bijgerecht wat je met veel andere gerechten kunt combineren zoals heerlijke Mediterraanse groenten uit de wok en een lekker mals stukje kip. Of met wat broccoli en kip krokant nuggetsVeel kookplezier en eet smakelijk!