Romige kip en groenten pie (hartige taart)

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben aan onze recepten zijn we op dit moment helemaal in de Oosterse recepten. Lekker aan koken met allerlei heerlijk geurende, maar ook pittige kruiden. Maar momenteel maken we in huize Dobber ook vrij veel ovenschotels. Maar waarom juist ook ovenschotels? Ik vind het de ideale manier om van onze restjes af te komen. Je kent het waarschijnlijk wel. Er ligt nog een winterpeen in de koelkast, een stuk aangesneden kool of een prei die toch echt op moet. Hier bedenk ik dan weer een lekkere ovenschotel mee. Restjes op, dus geen verspilling en weer heerlijk gegeten. Daarom heb ik afgelopen week deze heerlijke gluten- en lactosevrije romige kip en groenten pie uit de oven gemaakt.

Kipfilet is iets wat ik meestal wel in de vriezer heb liggen. Daar kwam ik ook nog wat gluten- en lactosevrij bladerdeeg tegen. Verder had ik inderdaad nog een winterpeen over, wat verse doperwten, prei en bloemkool. Beetje alpro kookroom, wat kruiden en je hebt een heerlijk eenpansgerecht op tafel staan.



Romige kip en groenten pie

Een heerlijke ovenschotel met kip en verse groenten in een lekkere roomsaus.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 25 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 45 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 kleine teentjes
  • 1 kleine prei
  • 1 winterpeen
  • 1/4 bloemkool
  • 200 gram verse doperwten of diepvries
  • 250 gram gluten- en lactosevrij bladerdeeg Schär
  • 250 ml Alpro cuisine soya
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 5 gram verse bieslook
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 groentenbouilonblokje
  • peper en zout
  • margarine of olie

Hoe maak je het?

  1. Ontdooi het diepvriesbladerdeeg minimaal een uur van te voren.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.

  4. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier vaak een wiegemes voor.

  5. Snijd de prei in ringen, de winterpeen in plakjes en de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en knip de bieslook in kleine stukjes. Voor het fijnhakken van kruiden gebruik ik ook vaak een wiegemes.

  7. Verwarm een beetje margarine of olie in een koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.

  8. Voeg na 2 minuten de kipfiletblokjes toe en bak rondom even aan. 

  9. Voeg vervolgens de winterpeen, prei, doperwten en bloemkool toe en roerbak even mee.

  10. Giet daarna de Alpro cuisine in de pan. Voeg direct het groentenbouillonblokje toe samen met de verse kruiden, kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

  11. Schep de kip en groenten in een ovenschaal.

  12. Kneed het bladerdeeg even door en maak er een bal van. Leg de deegbal op een met glutenvrije bloem bestrooid werkblad en rol een ronde lap van het deeg. De lap moet een paar centimeter groter zijn dan je ovenschaal.

  13. Klop het ei los in een kommetje. Bestrijk de randen van de ovenschaal met wat ei. Leg de lap bladerdeeg over de ovenschaal en plak de randen vast aan de schaal.

  14. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het ei. 

  15. Maak als laatste een gat in het midden van de deeglap, zodat de stoom uit je kip en groenten pie kan ontsnappen. Maar ook om te voorkomen dat je deeglap straks scheurt in de oven of inzakt.

  16. Zet de chicken pie in het midden van de oven en laat in zo'n 20 tot 25 minuten (afhankelijk van je oven) goudbruin en gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!!!

 

Liefs Audrey

 

 

Ben je op zoek naar nog meer van deze heerlijke gluten- en lactosevrije ovenschotels zoals deze romige kip en groenten pie? We hebben ze allemaal voor je verzameld op onze pagina met ovenschotels.



Volgen jullie onze avonturen al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code