Een heerlijke en makkelijke glutenvrije pasta pesto met spinazie, kip en broccoli in een zalige saus van mascarpone welke binnen 30 minuten op tafel staat.
Voorlopig blijft het nog even een drukte van jewelste in huize Dobber. Patrick en ik werken beide thuis en Sophie heeft nu natuurlijk thuis onderwijs. Met z’n 3-tjes werkt het prima, uiteraard met de nodige aanpassingen. Om alles gestructureerd te laten verlopen, moet je soms dingen even anders doen dan anders. Zo ook met het eten. Door alle drukte lukt het gewoon niet om lang in de keuken te staan, wat ik natuurlijk als glutenvrije foodie erg jammer vind.
Maar ja, er moet toch gegeten worden en als natuurlijk het liefst gezond, want doordat we een stuk minder bewegen, vliegen de coronakilo’s er ook aan. Daarom probeer ik doordeweeks zoveel mogelijk gerechten te maken welke binnen 30 minuten of minder op tafel staan. Deze zalige glutenvrije pasta pesto met spinazie, kip en broccoli in een heerlijke saus van mascarpone is ook zo’n gerecht. Boordevol verse groente en binnen 30 minuten op tafel.
Het keurmerk kidsproof
Sophie heeft deze pasta pesto met spinazie, kip en broccoli ook helemaal goedgekeurd, dus heeft dit glutenvrije recept het Sophie Glutenvrij keurmerk “kidsproof” gekregen. En geloof me, om dit keurmerk te krijgen voor een recept, daar zitten zeer strenge regels aan verbonden 😉
Wil je deze heerlijke, makkelijke en snelle pasta pesto met spinazie, kip en broccoli ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept.
Pasta pesto met spinazie, kip en broccoli
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije fusilli
- 500 gram kipfilet
- 300 gram verse spinazie
- 1 struik broccoli
- 4 eetlepels groene pesto
- 250 gram mascarpone
- 1 middelgrote ui
- 2 bolletjes solo knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Zet een grote pan met water op het vuur en kook hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje.
- Snijd intussen de broccoli in roosjes en kook deze met wat zout ongeveer 4 minuten voor.
- Snipper de ui en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Doe de helft van de knoflook bij de kipfilet samen met 1 eetlepel olijfolie, de oregano en wat peper en zout naar smaak.
- Meng goed door en zet even aan de kant.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en de andere helft van de knoflook.
- Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
- Doe nu in delen de spinazie erbij en laat deze slinken.
- Roer de groene pesto door de kip en spinazie en breng op smaak met wat peper en zout.
- Voeg vervolgens de glutenvrije pasta, mascarpone en broccoli toe en laat nog een paar minuutjes doorwarmen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije gerechten zoals deze pasta pesto met mascarpone, kipfilet, broccoli en spinazie? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder glutenvrije recepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze heerlijke pasta pesto met spinazie, kip en mascarpone. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.