Een zalige en makkelijke glutenvrije visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli welke je ook nog eens snel op tafel hebt staan.
De ovenschotel. Ook zo een gerecht waar je mee kunt blijven variëren wat voor mij als foodie natuurlijk helemaal in mijn straatje is. En ze zijn natuurlijk ook nog eens reuze lekker. In huize Dobber zijn ovenschotels, naast kip en pasta, toch wel een van onze favoriete gerechten. Je hebt er niet al te voorbereidingstijd voor nodig en de rest van de tijd? Dat doet de oven gewoon voor je. Deze zalige visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli is ook weer een van onze glutenvrije ovenschotelgerechten.
Lekker met grote stukken kabeljauw erin. Maar ook gerookte zalm, krieltjes, broccoli en haricots verts en dat in een zalige dille roomsaus met knoflook en een sjalotje. Daarna lekker een half uur de oven in zodat de smaken zich goed kunnen mengen en alles lekker gaar wordt.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij? Vervang dan de crème fraîche door lactosevrije crème fraîche van bijvoorbeeld Arla of AH eigen merk. Of door Alpro nature.
Wil je deze heerlijke visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauw diepvries
- 200 gram gerookte zalm
- 375 gram crème fraîche
- 600 gram mini krieltjes
- 1 struik broccoli
- 1 kleine prei
- 150 gram haricots verts
- 2 bolletjes solo knoflook
- 2 sjalotjes
- 5 takjes dille
- 2 theelepels dijon mosterd
- 1 visbouillonblokje
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de broccoli in roosjes en de haricots verts in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Kook de haricots verts 5 minuten voor met wat zout in ruim water.
- Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes erbij en kook de laatste 3 minuten mee.
- Snijd intussen de gerookte zalm in stukjes en de prei in dunne ringen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de sjalotjes, de knoflook, dijon mosterd en de crème fraîche.
- Haal de dille af van de stengel en meng dit met de crème fraîche. .
- Verkruimel het visbouillonblokje en meng dit er ook doorheen samen met wat peper en zout naar smaak.
- Snijd de kabeljauw in grove stukken. De kabeljauw hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Dit komt straks vanzelf goed in de oven.
- Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met wat peper en zout naar smaak.
- Doe de stukken kabeljauw samen met de gerookte zalm, broccoli, prei en haricots verts in een ovenschaal.
- Giet er ⅔ van de dillesaus overheen.
- Verdeel de krieltjes over de groente en vis en giet hier het restant van de dillesaus overheen.
- Zet de visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts in het midden van de oven en laat in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze zalige visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels. en proef bijvoorbeeld ook eens onze heerlijke hutspot ovenschotel met gehakt, de moussaka of misschien onze glutenvrije lasagne bolognese.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze zalige visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.