Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Ovenschotels  /  13 januari 2021

Visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli

Een zalige en makkelijke glutenvrije visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli welke je ook nog eens snel op tafel hebt staan.

De ovenschotel. Ook zo een gerecht waar je mee kunt blijven variëren wat voor mij als foodie natuurlijk helemaal in mijn straatje is. En ze zijn natuurlijk ook nog eens reuze lekker. In huize Dobber zijn ovenschotels, naast kip en pasta, toch wel een van onze favoriete gerechten. Je hebt er niet al te voorbereidingstijd voor nodig en de rest van de tijd? Dat doet de oven gewoon voor je. Deze zalige visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli is ook weer een van onze glutenvrije ovenschotelgerechten.

Lekker met grote stukken kabeljauw erin. Maar ook gerookte zalm, krieltjes, broccoli en haricots verts en dat in een zalige dille roomsaus met knoflook en een sjalotje. Daarna lekker een half uur de oven in zodat de smaken zich goed kunnen mengen en alles lekker gaar wordt.

visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij? Vervang dan de crème fraîche door lactosevrije crème fraîche van bijvoorbeeld Arla of AH eigen merk. Of door Alpro nature.

Wil je deze heerlijke visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!



visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts

Een zalige en makkelijke glutenvrije visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli welke je ook nog eens snel op tafel hebt staan.
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij
Sleutelwoord broccoli, dille, gerookte zalm, glutenvrij, haricots verts, kabeljauw, krieltjes, visschotel
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw diepvries
  • 200 gram gerookte zalm
  • 375 gram crème fraîche
  • 600 gram mini krieltjes
  • 1 struik broccoli
  • 1 kleine prei
  • 150 gram haricots verts
  • 2 bolletjes solo knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 5 takjes dille
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 1 visbouillonblokje
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de broccoli in roosjes en de haricots verts in stukjes van ongeveer 4 cm.
  • Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Kook de haricots verts 5 minuten voor met wat zout in ruim water.
  • Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes erbij en kook de laatste 3 minuten mee.
  • Snijd intussen de gerookte zalm in stukjes en de prei in dunne ringen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng de sjalotjes, de knoflook, dijon mosterd en de crème fraîche.
  • Haal de dille af van de stengel en meng dit met de crème fraîche. .
  • Verkruimel het visbouillonblokje en meng dit er ook doorheen samen met wat peper en zout naar smaak.
  • Snijd de kabeljauw in grove stukken. De kabeljauw hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Dit komt straks vanzelf goed in de oven.
  • Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met wat peper en zout naar smaak.
  • Doe de stukken kabeljauw samen met de gerookte zalm, broccoli, prei en haricots verts in een ovenschaal.
  • Roer er ⅔ van de dillesaus overheen.
  • Verdeel de krieltjes over de groente en vis en giet hier het restant van de dillesaus overheen.
  • Zet de visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts in het midden van de oven en laat in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze zalige visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels. en proef bijvoorbeeld ook eens onze heerlijke hutspot ovenschotel met gehakt, de moussaka of misschien onze glutenvrije lasagne bolognese.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze zalige visschotel met krieltjes, broccoli en haricots verts. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Stoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
Pasta pesto met spinazie, kip en broccoli

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen