Afgelopen zaterdag moest er persé pad thai met kip en garnalen op tafel komen en niets anders. Waarom dit heerlijke Thaise street food gerecht?! Ideetje van mijn kleuter dochter 😉
Ik moet eerlijk bekennen dat Patrick en ik bijna geen tv kijken. Af en toe staat het ding wel aan, maar dat is dan voor Sophie die graag haar tekenfilms op de kinderzenders wilt bekijken. Voor de rest staat het kastje uit of kijken we lekker naar een spannende serie of film op Netflix. Vorige week kwam het ineens in me op om toch maar eens het journaal te kijken. Al zo lang niet gezien. Uiteraard werd er eerst gestart met een reclameblok.
“MAMA!!!” “Ik wil Diiiééé!!!” hoor ik ineens vanaf Sophie’s bank. “Wil jij die zonder gluutjes en boze wactoosjes maken?” wijzend naar het beeldscherm. Op dat moment was de reclame van Conimex street food op de televisie te zien. “Tuurlijk kind!”. “Zal mama morgenavond dan voor jullie pad thai met kip en garnalen maken, maar dan op mijn manier?”. “JA!!!”
En zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat?! Echt super lekker! Mijn 2 moppies hebben in ieder geval gesmuld en ik ook. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!
Pad thai met kip en garnalen
Ingrediënten
- 400 gram rijstnoedels
- 400 gram kipfilet
- 250 gram grote wokgarnalen
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 grote rode ui
- 1 paksoi
- 1 cm gember
- 2 rode pepers
- 200 gram taugé
- 2 handjes cashewnoten
- 10 gram verse koriander
- 1,5 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
- 0,5 eetlepel tamarindepasta
- 1 theelepel maizena
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Maak de rijstnoedels klaar volgens de verpakking. Zet even aan de kant. Deze heb je later weer nodig.
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout naar smaak.
- Verwijder nu de zaadjes van de rode pepers. Pel de knoflook en verwijder daarna de pit. Snijd zowel de rode pepers als de knoflook zo fijn mogelijk. Snipper vervolgens de rode ui.
- Nu is de paksoi aan de beurt. Verwijder het blad en spoel deze af onder de kraan. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes van ongeveer 1 cm hoog.
- Hak de koriander fijn en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Rasp de gember.
- Knijp de limoen uit boven een kommetje. Voeg hier de sojasaus, vissaus, tamarindepasta, maizena, gemberpoeder en cayennepeper aan toe. Roer het geheel even goed door.
- Alles staat nu klaar, dus we kunnen gaan wokken!
- Verhit een scheutje olijfolie (of andere plantaardige olie) in de wok. Voeg hier de kipfilet aan toe samen met de rode ui, knoflook, rode peper en gember.
- Roerbak totdat de kip aan alle kanten licht is dichtgeschroeid.
- Voeg nu de gamba's (garnalen), lente-uitjes en steeltjes van de paksoi toe en roerbak deze even mee.
- Schep vervolgens de gekookte rijstnoedels toe en schenk hierover de pad thai saus.
- Voeg als allerlaatste de taugé, koriander, blad van de paksoi en gehakte cashewnoten toe.
- Serveer de pad thai met kip en garnalen direct en garneer met wat extra gehakte cashewnoten en koriander.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index.
Wat leuk dit recept Audrey. Dankjewel.
Goed van je dat je het glutenvrij kan maken. Eerlijkgezegd eten wij nooit zoiets.. ?
En garnalen ook nog nooit geproefd
Is dat wel veilig? En waar koop je al die ingrediënten? Ik ken alleen mihoen.
Hoor graag van je…
Alvast een fijn weekend gewenst.
Succes met je recepten.
Liefs, Riny
Hoi Riny, geen zorgen over de garnalen. Die zijn glutenvrij. Ze smaken net als kroepoek ?. Ik heb ze leren eten door mijn man. Hij is half Venezolaans. En ze zijn echt super lekker. Koop gewoon de diepvries grote garnalen. Vrijwel overal verkrijgbaar in de supermarkt. Deze zijn al gepeld en pan klaar. De rijstnoedels koop ik gewoon van Conimex of Fair Trade. Deze zijn standaard glutenvrij. Mocht je de garnalen toch een beetje ‘eng’ vinden, voeg dan wat extra kipfilet blokjes toe. Net zo lekker. Liefs Audrey