Deze mega lekkere oreo-chocolade trifle met mascarpone-slagroom en blauwe bessen moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Om je vingers bij af te likken. Zó ontzettend lekker. En helemaal niet zo moeilijk om te maken 😉
Afgelopen week hebben jullie hem ongetwijfeld al voorbij zien komen op Facebook en Instagram. De oreo-chocolade trifle met mascarpone-slagroom en blauwe bessen. Hét nieuwe favoriete toetje van Sophie en mij. Wat is dit ongelooflijk lekker zeg! Echt een aanrader! Zeker als je van chocolade houdt zoals wij.
Deze oreo-chocolade trifle met mascarpone is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens vrij makkelijk om te maken. En het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Zeg nu zelf, dit staat toch geweldig op je kersttafel als nagerecht van je kerstdiner?! En natuurlijk niet alleen met de kerst. Dit zalige toetje kan eigenlijk altijd wel. Wij gaan de oreo-choco trifle zeker nog veel vaker maken.
Je kunt de oreo-chocolade trifle met mascarpone ook makkelijk een avond van te voren maken. Spuit alleen de slagroom pas vlak voor het opdienen op je dessert. Deze zakt anders in wat natuurlijk erg zonde zou zijn.
Heb je alt trek gekregen en wil je dit overheerlijke toetje ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept van dit heerlijke zoete nagerecht!
Oreo-chocolade trifle met mascarpone-slagroom en blauwe bessen
Ingrediënten
- 12 glutenvrije oreo koekjes
- 250 gram blauwe bessen
- 500 ml slagroom
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 100 gram mascarpone
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 zakje klopfix
Hoe maak je het?
- Schenk 250 ml slagroom in een beslagkom.
- Voeg het cacaopoeder, 2 eetlepels suiker en een zakje klopfix (slagroomversteviger) toe.
- Klop de chocoladeslagroom stijf met een handmixer.
- Neem een andere beslagkom en giet hier 250 ml slagroom in.
- Voeg hier 2 eetlepels suiker en de mascarpone toe.
- Klop het geheel lobbig met de handmixer.
- Neem 4 glaasjes en verkruimel in elke glas een oreokoekje.
- Voeg een laagje chocoladeslagroom toe in elk glaasje en strooi er wat blauwe bessen overheen.
- Voeg vervolgens in elk glas een laagje mascarpone-slagroom toe.
- Verkruimel wederom een een oreokoekje in elke glaasje.
- Daarna voeg je weer een laag chocoladeslagroom toe, vervolgens weer wat blauwe bessen en eindig met de mascarpone-slagroom.
- Zet de glaasje in de koelkast en laat minstens een uur opstijven.
- Spuit voor het opdienen een flinke toef slagroom op de oreo-chocolade trifle met mascarpone-slagroom en blauwe bessen en steek er een oreo koekje in.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer heerlijke glutenvrije toetjes proeven zoals deze oreo-chocolade trifle met mascarpone-slagroom en blauwe bessen? Wat denk je bijvoorbeeld van onze aardbeienmousse welke ook nog eens melk vrij is. Of onze zalige tiramisu en stracciatella panna cotta?
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!