Een heerlijke, eenvoudige en snelle courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes.
Gisteren had ik ein-de-lijk wat tijd om een nieuw glutenvrij recept te verzinnen. Wat heb ik dat gemist zeg. Zo’n verbouwing is natuurlijk leuk en alles knapt mooi op, maar andere dingen schieten er helaas bij in. Verder heb ik het nog eens megadruk op mijn werk, waardoor ik Sophie Glutenvrij op een laag pitje moest zetten. Hopelijk komt er nu wat meer verandering in en kan ik de middagen weer besteden aan mijn geliefde foodblog.
Maar goed, het recept. Deze courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes is erg makkelijk om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. In deze stamppot heb ik ook nog 2 rode uien, gerookte spekreepjes en een paar flinke scheppen roomkaas met knoflook en kruiden gedaan, zodat je een goed gevulde en voedzame stamppot hebt.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de roomkaas met knoflook en kruiden door een lactosevrije variant. Of gebruik lactosevrije naturel roomkaas en voeg zelf wat knoflook en kruiden toe.
Hou je van een extra stevige stamppot? Voeg dan wat jus toe van de chipolataworstjes.
Wil je deze heerlijke courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes ook eens maken? Je vind het recept hieronder.
Courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 300 gram spinazie
- 2 courgettes
- 2 rode uien
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 300 gram chipolataworstjes ong. 8 stuks
- 165 gram roomkaas met knoflook en kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- boter of margarine
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
- Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten in ruim water met wat zout gaar.
- Snijd intussen de rode uien in stukjes en de courgettes in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de rode ui glazig.
- Voeg de gerookte spekreepjes toe en bak even mee.
- Schep nu de spinazie bij het geheel samen met de courgette blokjes.
- Laat de spinazie slinken en de courgetteblokjes zacht worden.
- Voeg een beetje zout en peper toe. Niet te veel zout, want de spekreepjes bevatten ook zout.
- Verhit in een koekenpan wat margarine of boter.
- Bak hierin de chipolataworstjes volgens de instructies op de verpakking.
- Blus af met wat water als je extra jus bij je courgette-spinaziestamppot wilt.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Giet het overtollige vocht van de groente af.
- Stamp de aardappels fijn met de roomkaas met knoflook en kruiden.
- Roer de spinazie, courgette, rode ui en spekreepjes erdoor heen.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer glutenvrije stamppot recepten uitproberen? Wat denk je bijvoorbeeld van onze lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla? Of wellicht de andijvie-preistamppot met ham en onze rodekoolstamppot met appel en spekjes?
Volgen jullie ons ook al op Social Media?