Een mega lekkere glutenvrije macaroni met witte bonen in tomatensaus en gehakt die ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat.
Eigenlijk stond er afgelopen maandag een heel ander recept op ons menu. Iets van een ovenschotel dacht ik. Ik zat al een tijdje achter mijn laptop te werken aan een website voor iemand en dacht me bewust te zijn van de tijd. Tot ik wederom een blik op de klok wierp. Shit! 18:00 uur! Die ovenschotel had allang in de oven moeten staan en ik was nog niet eens begonnen. Help! Op dit soort momenten zit er niets anders op dan of aan het fastfood gaan of improviseren. Laten we dat laatste nu het allerleukste vinden, dus keukenkastjes en koelkast opentrekken en samen met Sophie een ander recept verzinnen.
Glutenvrij macaroni met witte bonen in tomatensaus
Dat is uiteindelijk deze zalige kidsproof glutenvrije macaroni met witte bonen in tomatensaus en gehakt geworden. O ja, en stiekem ook nog wat verborgen groente die Sophie natuurlijk niet voorbij heeft zien komen zoals prei, winterpeen en een lekkere en zoete rode puntpaprika. Zie je later toch niet meer zo goed in de saus 😉
Het resultaat. Super lekker en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Helaas was het wel een beetje veel geworden en hadden we een pan voor zo’n beetje 8 personen in plaats van 3 tot 4. Ach ja, gewoon even het restant in een vershouddoosje en oppliepen in de magnetron een dag of twee later. Vind je voor 8 personen nu echt veel te veel. Geen probleem. Je kunt tegenwoordig het aantal personen in onze recepten heel makkelijk aanpassen.
Wil je deze zalige glutenvrije macaroni met witte bonen en tomatensaus ook eens maken voor jouw fijnproevers? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Macaroni met witte bonen in tomatensaus en gehakt
Ingrediënten
- 500 gram glutenvrije macaroni AH vrij van gluten
- 500 gram rundergehakt
- 1 prei
- 1 grote winterpeen
- 1 rode puntpaprika
- 2 potjes witte bonen a 365 gram
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook solo knoflook
- 2 blikjes tomatenblokjes á 400 gram
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 runderbouillonblokje
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika en winterpeen in blokjes en de prei in ringetjes.
- Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
- Voeg de paprika en winterpeen erbij samen met de prei en roerbak 2 minuutjes mee.
- Giet nu de witte bonen bij het geheel samen met de tomatenblokjes en de tomatenpuree.
- Voeg nu ook het groentebouillonblokje toe en de Italiaanse kruiden.
- Breng verder op smaak met nog wat peper en zout.
- Giet de macaroni af in een zeef en voeg deze bij de witte bonen in tomatensaus en gehakt.
- Roer alles nog even goed door elkaar en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije kidsproof glutenvrije recepten zoals deze macaroni met witte bonen in tomatensaus? Probeer dan ook eens de kindernasi met ham en ei, de rode bietenstamppot met appel en spekjes of de Mediterraanse ovenschotel met broccoli.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!