Een mega lekkere glutenvrije Mediterraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel op tafel.
Wellicht hebben jullie hem al in onze social media stories voorbij zien komen. Deze zalige en glutenvrije Mediterraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt. Na al die lekkernijen tijdens de feestdagen hadden wij echt weer even behoefte aan ‘normaal’ eten, maar ook aan wat nieuwe glutenvrije en snelle recepten. Daar is deze heerlijke ovenschotel er eentje van.
Een mega lekker gerecht uit de oven boordevol verse groente welke ook nog eens makkelijk is om te maken. Ook voor de tijd hoef je het niet te laten, want deze glutenvrije ovenschotel staat al binnen 45 minuten op tafel. Een perfect recept voor een doordeweekse dag waarop je vaak wat minder tijd hebt om te koken, maar toch iets lekkers en verantwoord op tafel wilt zetten. Wij hebben er als extra vitamines nog wat salade bij gegeten wat heerlijk combineert. Sophie heeft ook goed gesmikkeld van deze ovenschotel, dus krijgt bij deze dan ook het Sophie kidsproof keurmerk. En uiteraard zal dit gerecht vaker bij ons op tafel staan. Hoe meer gezonde variaties onze kieskeurige dame binnenkrijgt, des te beter toch?!
Wil je deze glutenvrije Mediterraanse ovenschotel ook eens proberen? Je vind ons recept hieronder!
Meditteraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt
Ingrediënten
- 600 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 500 gram rundergehakt
- 1 struik broccoli
- 250 gram sperziebonen
- 1 rode punt paprika
- 350 gram gezeefde tomaten
- 1 bolletje knoflook solo
- 1 rode peper
- 1 ui
- geraspte kaas
- 2 theelepels oregano
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel paprikapoeder
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de broccoli in roosjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Breng de sperziebonen in ruim water aan de kook met wat zout.
- Voeg de broccoli toe aan de sperziebonen zodra het water kookt.
- Kook de broccoli samen met de sperziebonen 5 minuten voor.
- Verwarm intussen de over voor op 200 graden Celsius.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode punt paprika en snijd deze in reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
- Voeg de sperziebonen, broccoli en paprika toe samen met de oregano.
- Schenk de gezeefde tomaten erbij.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze toe aan het geheel.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Blijf wel proeven, het wordt al snel te zout.
- Verdeel het gehakt-groentemengsel over een de bodem van een grote ovenschaal.
- Leg de voorgekookte aardappelschijfjes daar dakpansgewijs overheen. Strooi er eventueel nog wat zwarte peper overheen.
- Strooi nu een flinke laag geraspte kaas als topping over de aardappelschijfjes.
- Zet de Mediterraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin en verder gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op ovenschotels zoals deze heerlijke en makkelijke glutenvrije Mediterraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je naast onze heerlijke glutenvrije recepten, ook glutenvrije tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!