Spaghetti met spinazie, pesto en gehakt. Een super snel, makkelijk en zeer voordelig recept. Het staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel voor slechts iets meer dan € 2,- per persoon.
Deze spaghetti met spinazie, pesto en gehakt was het eerste recept uit onze nieuwe keuken. Eigenlijk had ik al eerste gerecht een uitgebreid menu bedacht, maar we waren zo gesloopt na al het verbouwen, dus heb ik dat plan maar bijgesteld. Ook hadden we niet echt meer de puf om boodschappen te doen. Maar ja, er moest we gegeten worden.
De koelkast was leeg in verband met de verbouwing, dus dan maar iets uit de vriezer welke bij ons in de schuur staat. Gelukkig heb ik daar wel een redelijke voorraad, dus een pak spinazie en gehakt te voorschijn gehaald en het idee voor dit heerlijke pastarecept was geboren. Geen culinair hoogstandje, maar voor de smaak hoefden we het zeker niet te laten, want het was met toch lekker. Bovenverwachting! Zeker een blijvertje.
Wil je dit heerlijke glutenvrije pastagerecht ook eens maken? Je vind het uitgebreide recept hieronder
Spaghetti met spinazie, pesto en gehakt
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije spaghetti
- 450 gram gehakte spinazie diepvries
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 runderbouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.
- Snipper de ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de ui.
- Voeg het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Doe nu de spinazie bij het geheel samen met de groene pesto en warm goed door. De spinazie hoeft niet ontdooit te zijn, dit gaat vanzelf.
- Voeg de spinazie en het gehakt bij de spaghetti.
- Roer alles nogmaals goed door en serveer direct.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze pasta met gehakt en spinazie? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?