Dit recept staat al een tijdje op mijn recepten to-do-list en van de week was ik eindelijk in de gelegenheid om deze heerlijke lactosevrije tzatziki te maken. Uiteraard ook glutenvrij. Super lekker met eigen gemaakte Gyros en huisgemaakte gluten- en lactosevrije pitabroodjes.
Ik heb deze super lekkere lactosevrije komkommer-yoghurt dip gemaakt met Griekse yoghurt van MinusL. Deze is helaas alleen online verkrijgbaar. Als alternatief kun je ook Alpro nature gebruiken. Benieuwd naar dit makkelijke recept? Lees dan snel verder!
Lactosevrije tzatziki
Ingrediënten
- 500 ml Lactosevrije Griekse Yoghurt MinusL
- 1 komkommer
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 eetlepel verse dille
- 1 theelepel verse munt
- 0,5 limoen
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- 1 flinke snuf zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
- Doe de lactosevrije Griekse yoghurt in een grote kom.
- Schil de komkommer en rasp deze met de grove kant van de rasp boven de yoghurt.
- Pel de knoflook en rasp deze met de fijne kant van de rasp boven de yoghurt.
- Voeg de fijngehakte verse dille en munt toe.
- Knijp de limoen uit boven de lactosevrije tzatziki.
- Voeg als laatste een flinke snuf zwarte peper toe en wat zout naar smaak.
- Roer de lactosevrije tzatziki goed door en laat minimaal 1 uur in de koelkast staan zodat de smaken goed door kunnen trekken. Je kunt de tzatziki eventueel ook een avond van te voren maken.
Opmerkingen

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kan dan snel in onze recepten index voor nog meer kookinspiratie.