Deze Italiaanse krieltjesschotel met kip moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Hij is echt mega lekker geworden. Volgens mijn gezin smaakt hij naar pizza met aardappeltjes erin. Een top gerecht dus voor de kieskeurige glutenvrije eter zoals mijn 6-jarige dochter.
Deze heerlijke glutenvrije ovenschotel niet moeilijk om te maken. De mini krieltjes en de Italiaanse roerbakgroente koop je gewoon kant-en-klaar in het koelvak bij de supermarkt. Het enige wat je even moet snijden is de kipfilet, de bolletjes mozzarella, knoflook en rode peper. In plaats van rode peper en knoflook gebruik ik ook vaak de tubes kruidenpasta van Santa Maria. Deze zijn o.a. te koop bij Albert Heijn. Scheelt ook weer tijd 😉
Deze zalige Italiaanse ovenschotel is ook nog eens super snel klaar. Hij staat namelijk binnen 35 minuten op tafel. Super handig natuurlijk als je een keertje wat minder tijd hebt om te koken, maar toch verantwoord wilt eten.
Wil je deze heerlijke Italiaanse krieltjesschotel met kip ook eens maken? Je vind het recept hieronder!
Italiaanse krieltjesschotel met kip
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 600 gram Italiaanse roerbakgroente
- 450 gram mini krieltjes
- 2 bolletjes mozzarella
- 250 gram gezeefde tomaten
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 rode peper
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels basilicum
- geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de knoflook en rode peper.
- Voeg de kipblokjes toe en bak rondom aan.
- Doe hetzelfde met de mini krieltjes en de Italiaanse roerbakgroenten.
- Roerbak alles nog zo'n 3 minuten.
- Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de oregano, basilicum en wat peper en zout naar smaak.
- Zet het vuur uit en voeg de blokjes mozzarella toe. Roer even goed door.
- Schep het geheel in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Kijk voor nog meer heerlijke glutenvrije recepten ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media?
Welke geraspte kaas gebruik je? Bij mij wordt het altijd een beetje hard in plaats van lekker gesmolten en zacht.
Ik gebruik altijd jong belegen geraspte kaas. Als de kaas te hard wordt, dan kan je eventueel ook de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie de eerste 10 minuten.
Groet,
Audrey
Vrij snel te maken en was heel lekker!
Dank je wel! Fijn dat ons recept bevallen is.
Groet,
Audrey
Gebruik je een hele bol knoflook?
Nee, solo knoflook. Dat zijn die kleine bolletjes knoflook. Meestal zitten ze in een wit mandje met een netje.
Groet, Audrey