Deze heerlijke Italiaanse krieltjesschotel met kip moet je echt eens geprobeerd hebben. Super lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 859kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramkipfilet
600gramItaliaanse roerbakgroente
450grammini krieltjes
2bolletjesmozzarella
250gramgezeefde tomaten
1bolletjeChinese knoflook
1rode peper
2theelepelsoregano
2theelepelsbasilicum
geraspte kaas
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de knoflook en rode peper.
Voeg de kipblokjes toe en bak rondom aan.
Doe hetzelfde met de mini krieltjes en de Italiaanse roerbakgroenten.
Roerbak alles nog zo'n 3 minuten.
Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de oregano, basilicum en wat peper en zout naar smaak.
Zet het vuur uit en voeg de blokjes mozzarella toe. Roer even goed door.
Schep het geheel in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie