Een zalige ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.
Het coronavirus. Wat een impact heeft dat op ons dagelijks leven gekregen zeg. Ineens ben ik thuiswerkende mama, schooljuf, foodblogger, vrouw, huishoudster, kok en klaagmuur in een. Op dit moment zou ik wensen dat er 36 uur in een dag zitten en dan nog zou ik waarschijnlijk tijd te kort komen.
En dan hebben we nog het hamsteren. Sinds afgelopen vrijdag ben ik op ‘jacht’ geweest voor toiletpapier. Omdat er niets meer te krijgen was heb ik uiteindelijk maar keukenrollen in tweeën gezaagd. Gelukkig heb ik gisteren eindelijk een pak toiletpapier kunnen kopen. Maar goed, dat is maar papier en daar kom je ook wel weer overheen.
Wat ik erg zorgelijk vind is de berichten die ik van jullie krijg. Ik heb de afgelopen week regelmatig van jullie gehoord dat de glutenvrije producten ook gehamsterd worden, zelfs door niet glutenvrije eters. Dat laatste vind ik helemaal te zot voor woorden. Dus mensen, alsjeblieft, stop met hamsteren!
Maar goed. Gelukkig vind ik af en toe toch nog de tijd om een lekker receptje te maken en met jullie te delen. Afgelopen week heb ik deze heerlijke ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen voor mijn gezinnetje gemaakt. Het was eerst de bedoeling om deze schotel met kip te maken, maar net als met het toiletpapier was er even geen kipfilet te krijgen. Gelukkig had ik nog wat kalkoenschnitzels liggen van een aanbieding een tijdje terug, dus dan maar kalkoen. Ook lekker!
Wil je deze super lekkere ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen
Ingrediënten
- 450 gram aardappelschijfjes
- 500 gram kalkoenschnitzels
- 500 gram broccoli
- 250 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 bakje Paturain met knoflook en kruiden
- 2 theelepels kipkruiden
- geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snijd de kalkoen in reepjes van ongeveer 1½ cm breed.
- Meng de kalkoenreepjes in een kom met de kipkruiden.
- Snipper de ui.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in zo'n 10 minuten beetgaar.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Voeg de broccoli 4 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de sperziebonen en kook vervolgens mee.
- Giet de sperziebonen en broccoli af en laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui.
- Voeg de kalkoenreepjes toe en bak rondom aan.
- Doe nu ook de aardappelschijfjes, broccoli en sperziebonen bij het geheel en zet het vuur laag.
- Meng de paturain door het geheel en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Schep alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen? Je vind ze allemaal op onze pagina met “klaar in 45 minuten” gerechten, maar ook op onze pagina met ovenschotels.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?