Super lekkere en makkelijke Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus welke je ook nog eens binnen een hand omdraai op tafel hebt staan.
Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze keuken is zo ontzettend gevarieerd. Ook wordt er in de Italiaanse keuken veel waarde gehecht aan verse ingrediënten waar wij in huize Dobber ook groot voorstander van zijn. Verse kruiden smaken bijvoorbeeld zoveel beter dan kruiden uit een potje. Deze hebben wij standaard ook groeien in ons kruidenrek onder de overkapping in onze tuin.
Hoewel kruiden uit een potje soms natuurlijk ook best handig kunnen zijn. Tomatensaus is het lekkerst als je deze maakt van verse tomaten. Dat recept ga ik trouwens ook nog eens voor je uitwerken. Het duurt even, maar dat proef je zeker terug. Suf dat ik me dat eigenlijk niet eerder bedacht heb om dat recept te delen. Ik maak de saus op deze manier al heel wat jaartjes.
Maar goed, en soms wil je gewoon lekker, snel en vooral makkelijk. Dat was bij ons ook het geval met deze zalige Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus. Net even te weinig tijd voor uitgebreid, dus dan maar voor makkelijk. Tomatenblokjes uit blik, mascarpone zit sowieso al in een bakje en de pasta in een zak. Okay, ik heb wel verse basilicum gebruikt. Dat vind ik zo ontzettend lekker altijd. We eten heel wat van die plantjes kaal hier, ha ha. Serveer bij de Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus bijvoorbeeld glutenvrije pasta met een frisse salade. Of eet ze gewoon zo als tapas bij de borrel met wat glutenvrij stokbrood om lekker mee in de saus te dippen. Mmm.
Wil je deze heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus
Ingrediënten
- 500 gram half-om-half gehakt
- 2 uien
- 2 bolletjes solo knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 5 eetlepels mascarpone
- 6 blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel oregano
- 1 groentebouillonblokje
- 4 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 blikje tomatenpuree
- 50 ml water
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de helft van de uien en knoflook toe.
- Voeg vervolgens het paneermeel, Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpong bal.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de Italiaanse gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
- Fruit de andere helft van de ui en knoflook in een braadpan.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe samen met het groentebouillonblokje en 50 ml water.
- Voeg een eetlepel mascarpone toe. Roer deze door de tomatensaus. Wacht totdat de mascarpone door de saus is opgenomen en voeg vervolgens de volgende eetlepel toe. Herhaal deze stap totdat alle 5 de eetlepels mascarpone toegevoegd zijn. Op deze manier voorkom je dat de saus gaat schiften.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze samen met de oregano toe aan de saus.
- Schep als laatste de gehaktballetjes in de pan en laat alles nog even goed doorwarmen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke Italiaanse glutenvrije recepten? Probeer dan ook eens onze lasagne bolognese of misschien de Italiaanse salade of de calzone met ham, mozzarella en tomaat
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.










