Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus
4 van 1 stem
Super lekkere en makkelijke Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus welke je ook nog eens binnen een hand omdraai op tafel hebt staan.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 573kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramhalf-om-half gehakt
2uien
2bolletjessolo knoflook
1bliktomatenblokjes
5eetlepelsmascarpone
6blaadjesverse basilicum
1theelepeloregano
1groentebouillonblokje
4eetlepelsglutenvrij paneermeel
1½eetlepelItaliaanse kruiden
1blikjetomatenpuree
50mlwater
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe het gehakt in een kom en voeg de helft van de uien en knoflook toe.
Voeg vervolgens het paneermeel, Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
Kneed alles goed door elkaar.
Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpong bal.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de Italiaanse gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
Fruit de andere helft van de ui en knoflook in een braadpan.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe samen met het groentebouillonblokje en 50 ml water.
Voeg een eetlepel mascarpone toe. Roer deze door de tomatensaus. Wacht totdat de mascarpone door de saus is opgenomen en voeg vervolgens de volgende eetlepel toe. Herhaal deze stap totdat alle 5 de eetlepels mascarpone toegevoegd zijn. Op deze manier voorkom je dat de saus gaat schiften.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze samen met de oregano toe aan de saus.
Schep als laatste de gehaktballetjes in de pan en laat alles nog even goed doorwarmen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie