Deze heerlijke Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes is een makkelijk glutenvrij goedgevuld eenpansgerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat. Lekker met bijvoorbeeld wat glutenvrij stokbrood om te dippen.
Altijd weer de vraag, wat eten we vandaag? En hoe leuk is het dan, dat je met een aantal eenvoudige ingrediënten en super snelle, maar vooral heerlijke glutenvrij maaltijd op tafel kan toveren waar je gezin met volle teugen van geniet. Deze Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes is ook weer zo’n gerecht. Er lagen nog wat chipolata worstjes in de vriezer te wachten. Verschillende soorten paprika’s heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Net als diverse soorten bonen in blik of pot. Voeg er wat dingetjes aan toe uit de koelkast welke op moeten, zoals deze keer de aardappelblokjes, en voila, er staat een super lekker glutenvrij gerecht op tafel.
Deze heerlijk bonenschotel kun je gewoon zo eten, maar is ook heerlijk met bijvoorbeeld een frisse salade en een glutenvrij stukje stokbrood om lekker mee te dippen in de saus. Wil je dit heerlijke Italiaanse bonengerecht ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes
Ingrediënten
- 10 chipolata worstjes
- 450 gram aardappelblokjes voorgekookt
- 2 blikjes tomatenblokjes 400 gram
- 2 blikjes borlotti bonen 400 gram
- 1 rode punt paprika
- 1 rode peper
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 12 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 grote ui
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
- Giet de borlotti bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
- Snijd intussen alle paprika's in reepjes en de chipolata worstjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de chipolata worstjes toe en bak rondom bruin.
- Schep de aardappelblokjes en paprikareepjes bij het geheel en bak ook deze even mee.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan samen met de borlotti bonen en het groentebouillonblokje.
- Scheur de basilicum in stukjes en roer dit door de Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes samen met de Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer van onze super snelle glutenvrije recepten bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten. Heb je iets meer de tijd, maar wil je toch binnen 3 kwartier klaar zijn? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten gerechten“.
Volgen jullie Sophie Glutenvrij al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, revieuws, nieuwe glutenvrije producten, win acties en veel meer.