Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes
4,34 van 3 Stemmen
Deze heerlijke Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes is een makkelijk glutenvrij goedgevuld eenpansgerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat. Lekker met bijvoorbeeld wat glutenvrij stokbrood om te dippen.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 504kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
10chipolata worstjes
450gramaardappelblokjes voorgekookt
2blikjestomatenblokjes400 gram
2blikjesborlotti bonen400 gram
1rode punt paprika
1rode peper
1gele paprika
1groene paprika
12blaadjesbasilicum
1eetlepelItaliaanse kruiden
1groteui
2bolletjesChinese knoflook
1groentebouillonblokje
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
Giet de borlotti bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
Snijd intussen alle paprika's in reepjes en de chipolata worstjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg de chipolata worstjes toe en bak rondom bruin.
Schep de aardappelblokjes en paprikareepjes bij het geheel en bak ook deze even mee.
Schenk de tomatenblokjes in de pan samen met de borlotti bonen en het groentebouillonblokje.
Scheur de basilicum in stukjes en roer dit door de Italiaanse bonenstoofschotel met chipolata worstjes samen met de Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie