Super lekkere hete kip met paprika en peultjes die je binnen no time op je tafel hebt staan. Heerlijk met witte rijst!
Deze zalige glutenvrije hete kip met paprika en peultjes moet je écht een keertje proberen. Zo ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Maar dat niet alleen. Dit heerlijke spicy kipgerecht staat ook nog eens binnen 35 minuten op tafel! Kook er wat witte rijst bij en je hebt een top maaltijd.
In onze variant heb ik peultjes gedaan omdat we die toevallig nog in de koelkast hadden liggen, maar je kunt natuurlijk ook andere groente toevoegen zoals bijvoorbeeld wortel of champignons. Maar net wat jij lekker vind. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Toch iets te spicy?! Doe dan een halve eetlepel sambal in het gerecht en laat de cayennepeper achterwege.
Heb je al trek gekregen en wil je onze glutenvrije hete kip met paprika en peultjes ook eens proberen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Hete kip met paprika en peultjes
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 200 gram peultjes
- 1 rode ui
- 2 bolletjes solo knoflook
- 5 cm gember
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1½ eetlepel palmsuiker
- 1½ eetlepel honing
- 3 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 kippenbouillonblokje
- 5 takjes krulpeterselie
- 1 eetlepel maizena
- 100 ml water
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi licht met wat peper en zout naar smaak.
- Snijd de gele en rode punt paprika in blokjes. Halveer de peultjes.
- Snipper de rode ui.
- Hak de knoflook en gember fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in de wok en fruit hierin de rode ui, gember en knoflook.
- Voeg de kipreepjes erbij en bak rondom aan.
- Doe nu de paprika's en peultjes erbij en roerbak een minuutje mee.
- Schenk vervolgens de glutenvrije ketjap en honing bij het geheel samen met de sambal, tomatenpuree, kippenbouillonblokje, palmsuiker en cayennepeper en roer goed door elkaar.
- Meng de maizena met het water en schenk dit bij de hete kip zodat het geheel wat kan indikken.
- Knip als laatste de krulpeterselie fijn en roer deze door de hete kip met paprika en peultjes. Serveer met witte rijst.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op spicy gerechten? Probeer dan ook eens onze pittige paprika-tomatensoep of wat denk je van de hummus met knoflook en rode peper! Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!