Super lekkere hete kip met paprika en peultjes die je binnen no time op je tafel hebt staan. Heerlijk met witte rijst!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Surinaams
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 546kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
800gramkipfilet
1rode puntpaprika
1gele paprika
200grampeultjes
1rode ui
2bolletjes solo knoflook
5cmgember
1eetlepelsambal oelek
1½eetlepelpalmsuiker
1½eetlepelhoning
3eetlepelsglutenvrije ketjap manis
1blikjetomatenpuree70 gram
1kippenbouillonblokje
5takjeskrulpeterselie
1eetlepelmaizena
100mlwater
½theelepelcayennepeper
1eetlepelzonnebloemolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi licht met wat peper en zout naar smaak.
Snijd de gele en rode punt paprika in blokjes. Halveer de peultjes.
Snipper de rode ui.
Hak de knoflook en gember fijn.
Verhit de zonnebloemolie in de wok en fruit hierin de rode ui, gember en knoflook.
Voeg de kipreepjes erbij en bak rondom aan.
Doe nu de paprika's en peultjes erbij en roerbak een minuutje mee.
Schenk vervolgens de glutenvrije ketjap en honing bij het geheel samen met de sambal, tomatenpuree, kippenbouillonblokje, palmsuiker en cayennepeper en roer goed door elkaar.
Meng de maizena met het water en schenk dit bij de hete kip zodat het geheel wat kan indikken.
Knip als laatste de krulpeterselie fijn en roer deze door de hete kip met paprika en peultjes. Serveer met witte rijst.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie