Afgelopen zaterdag was Patrick weg, dus wij Dobber meisjes hadden het rijk voor ons zelf. Sophie en ik altijd gaan dan altijd gezellig ‘meiden’ dingen doen. Lekker een beetje tutten, meidenfilms kijken op Netflix, samen kleuren en knutselen en natuurlijk lekker eten.
Sophie: “Wat gaan we eten vanavond mama?”
Ik: “Sowieso verse tomatensoep, maar er moet nog iets bij”.
Sophie: “Pizza!!!”.
Ik: “Wat denk je van een hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella?”
Sophie: “Nee, mama, dat is vies”.
Ik: “Hoe weet je dat nu, je hebt het nog nooit op. Het lijkt gewoon op pizza, maar dan een beetje anders”
Sophie: “Oh, zeg dan dat het een soort pizza is, dan lust ik het wel”.
Pfff, kinderen 😉
Voor onze hartige plaattaart heb ik het glutenvrije bladerdeeg van Lieke is vrij gebruikt. Onze plaattaart heb ik belegd met tomaat, mozzarella en courgette, maar je kunt hiermee natuurlijk eindeloos variëren. Zoals Sophie zelf al zegt, het lijkt inderdaad een beetje op een pizza en daar kun je ook altijd lekker op los met verschillende variaties. Ook is deze hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella vrij snel te maken. Hij staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel. Tenminste, als je de ontdooi tijd van het bladerdeeg niet mee reken 😉
Wil je ook eens een plaattaart maken? Je vind ons recept hieronder!
Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella
Ingrediënten
- 5 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 5 eetlepels gezeefde tomaten
- 0,5 theelepel knoflookpuree
- 0,5 theelepel rode peper puree
- 10 cherry tomaten
- 1 bolletje mozzarella
- 0,25 courgette
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Laat het glutenvrije bladerdeeg eerst even op het aanrecht ontdooien. Dit duurt ongeveer een half uur.
- Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
- Snijd ook de mozzarella en cherry tomaten in plakjes.
- Meng de gezeefde tomaten met de knoflook- en rode peper puree samen met wat peper en zout naar smaak. Ik gebruik altijd de tubes van Santa Maria. Deze zijn o.a. bij Albert Heijn te koop.
- Leg 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar en snijd de 5e doormidden. Plak de velletjes aan elkaar door de randjts op elkaar te leggen en aan te drukken.
- Vouw de buitenste randjes naar binnen zodat je een opstaand randjes krijgt.
- Bestrijk het bladerdeeg met de tomatensaus.
- Leg hier vervolgens de plakjes mozzarella op.
- Verdeel daarna de courgette en paprika over de hartige plaattaart.
- Leg als laatste de plakjes cherry tomaat op de plaattaart en bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak.
- Breng het geheel verder op smaak door er nog wat Italiaanse kruiden over te strooien.
- Bak de hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van de oven.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze glutenvrije hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije hartige taarten.
Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Je vind hier niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij./