Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hartige taart, Ovenschotels, Paasrecepten  /  13 september 2019

Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella

Afgelopen zaterdag was Patrick weg, dus wij Dobber meisjes hadden het rijk voor ons zelf. Sophie en ik altijd gaan dan altijd gezellig ‘meiden’ dingen doen. Lekker een beetje tutten, meidenfilms kijken op Netflix, samen kleuren en knutselen en natuurlijk lekker eten.
Sophie: “Wat gaan we eten vanavond mama?”
Ik: “Sowieso verse tomatensoep, maar er moet nog iets bij”.
Sophie: “Pizza!!!”.
Ik: “Wat denk je van een hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella?”
Sophie: “Nee, mama, dat is vies”.
Ik: “Hoe weet je dat nu, je hebt het nog nooit op. Het lijkt gewoon op pizza, maar dan een beetje anders”
Sophie: “Oh, zeg dan dat het een soort pizza is, dan lust ik het wel”.
Pfff, kinderen 😉

Voor onze hartige plaattaart heb ik het glutenvrije bladerdeeg van Granny Green gebruikt. Helaas had ik maar 5 plakjes, dus het is een wat kleiner plaattaartje geworden, maar minstens zo lekker. Onze plaattaart heb ik belegd met tomaat, mozzarella en courgette, maar je kunt hiermee natuurlijk eindeloos variëren. Zoals Sophie zelf al zegt, het lijkt inderdaad een beetje op een pizza en daar kun je ook altijd lekker op los met verschillende variaties. Ook is deze hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella vrij snel te maken. Hij staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel. Tenminste, als je de ontdooi tijd van het bladerdeeg niet mee reken 😉

Wil je ook eens een plaattaart maken? Je vind ons recept hieronder!



Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella

Een super lekkere hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella waar je eindeloos mee kunt variëren. Lekker met bijvoorbeeld een kopje soep, een frisse salade of gewoon zo tussendoor.
Gang Bijgerecht, Lunchgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij
Sleutelwoord gluten-free, glutenvrij, glutenvrij bladerdeeg, hartige taart, plaattaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Ontdooitijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg Granny Green
  • 5 eetlepels gezeefde tomaten
  • 0,5 theelepel knoflookpuree
  • 0,5 theelepel rode peper puree
  • 10 cherry tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 0,25 courgette
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Laat het glutenvrije bladerdeeg eerst even op het aanrecht ontdooien. Dit duurt ongeveer een half uur.
  • Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
  • Snijd ook de mozzarella en cherry tomaten in plakjes.
  • Meng de gezeefde tomaten met de knoflook- en rode peper puree samen met wat peper en zout naar smaak. Ik gebruik altijd de tubes van Santa Maria. Deze zijn o.a. bij Albert Heijn te koop.
  • Leg 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar en snijd de 5e doormidden. Plak de velletjes aan elkaar door de randjts op elkaar te leggen en aan te drukken.
  • Vouw de buitenste randjes naar binnen zodat je een opstaand randjes krijgt.
  • Bestrijk het bladerdeeg met de tomatensaus.
  • Leg hier vervolgens de plakjes mozzarella op.
  • Verdeel daarna de courgette en paprika over de hartige plaattaart.
  • Leg als laatste de plakjes cherry tomaat op de plaattaart en bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak.
  • Breng het geheel verder op smaak door er nog wat Italiaanse kruiden over te strooien.
  • Bak de hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van de oven.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze glutenvrije hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije hartige taarten.



 

Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Je vind hier niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij./

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • courgette
  • gluten free
  • glutenvrij
  • glutenvrij bladerdeeg
  • hartige taart
  • mozzarella
  • no gluten
  • plaattaart
  • tomaten
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Granny Green glutenvrije producten
Broodje ei met bacon en kaas uit de oven

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen