Heerlijke en makkelijke glutenvrij enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt.
Ja, eindelijk heb ik lekkere glutenvrije enchiladas kunnen maken! Okay, okay, natuurlijk heb ik wel eerder super lekkere gemaakt, maar toen had ik de tortilla’s zelfgemaakt. Erg leuk om te doen hoor, zelf tortilla’s maken, maar het is best wel een tijdrovend klusje. Dus een kant-en-klare variant is best welkom. Nu heb ik inmiddels redelijk wat verschillende kant-en-klare glutenvrije wraps gebruikt, maar het was het toch steeds net niet of ronduit droog en vies.
Over de kant-en-klare glutenvrije tortilla’s van Old el Paso had ik al positieve geluiden gehoord, dus toen de Glutenvrijemarkt ze in hun assortiment opnam, heb ik direct een aantal pakjes besteld. Het resultaat?! Echt geweldig! Eindelijk een heerlijke glutenvrije tortilla welke niet droog is, niet stinkt, niet scheurt en ook nog eens goed smaakt. Vanmorgen heb ik direct weer een nieuwe voorraad besteld. Je kunt namelijk nog zoveel meer heerlijke gerechten van tortilla’s maken.
Maar goed, deze keer heb ik er enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt mee gemaakt. Lekker in een kruidige, niet te pittige, tomatensaus met een flinke laag geraspte kaas erover heen. Vervolgens 20 minuutjes in de oven en smullen maar. Serveer er eventueel een frisse ijsbergsalade bij met bijvoorbeeld wat tomaatjes, rode ui en maïs.
Wil je onze enchiladas ook eens maken? Je vind het recept hieronder!
Enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt
Ingrediënten
- 12 glutenvrije tortilla's old el paso
- 500 gram rundergehakt
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 400 gram kidneybonen
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 500 ml gezeefde tomaten
- geraspte kaas
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui.
- Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika's in blokjes.
- Doe de kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en nootmuskaat toe en bak de kruiden even mee.
- Doe nu het gehakt in de wok en bak het rul.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Voeg nu de paprikablokjes bij het geheel samen met de kidneybonen en bak ook deze even mee.
- Giet de ⅔ van de gezeefde tomaten bij het geheel en warm even door.
- Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla's. Rol ze op en leg ze in een grote ovenschaal.
- Giet de overgebleven gezeefde tomaten over de opgerolde enchiladas en bestrooi ze royaal met de geraspte kaas.
- Zet de enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Heb je ook onze Mexicaanse kipschotel al een eens geprobeerd of onze heerlijke glutenvrije Spaanse gehaktballetjes? Ook echt een aanrader!
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?










