Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt
4,50
van
4
Stemmen
Heerlijke glutenvrije enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt uit de oven. Lekker met een frisse salade.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
25
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Mexicaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
310
kcal
Porties
12
stuks
Ingrediënten
12
glutenvrije tortilla's
old el paso
500
gram
rundergehakt
1
groene paprika
1
rode paprika
400
gram
kidneybonen
1
ui
1
rode peper
1
bolletje
Chinese knoflook
of 2 teentjes
500
ml
gezeefde tomaten
geraspte kaas
1
eetlepel
paprikapoeder
1
theelepel
gemalen koriander
1
theelepel
gemalen komijn
½
theelepel
chilipoeder
½
theelepel
knoflookpoeder
½
theelepel
uienpoeder
1
snufje
nootmuskaat
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui.
Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Snijd de paprika's in blokjes.
Doe de kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en nootmuskaat toe en bak de kruiden even mee.
Doe nu het gehakt in de wok en bak het rul.
Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Voeg nu de paprikablokjes bij het geheel samen met de kidneybonen en bak ook deze even mee.
Giet de ⅔ van de gezeefde tomaten bij het geheel en warm even door.
Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla's. Rol ze op en leg ze in een grote ovenschaal.
Giet de overgebleven gezeefde tomaten over de opgerolde enchiladas en bestrooi ze royaal met de geraspte kaas.
Zet de enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten.
Opmerkingen
Serveer een frisse salade bij enchiladas.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels uit de oven, gehakt, kaas, kidneybonen, makkelijk recept, Mexicaans, paprika, Tortilla chips, wraps
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt
Portie grootte
1 stuk
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
310
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
15
g
23
%
Verzadigd vet
5
g
31
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
5
g
Cholesterol
38
mg
13
%
Natrium
765
mg
33
%
Kalium
483
mg
14
%
Koolhydraten
31
g
10
%
Vezel
9
g
38
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
14
g
28
%
Vitamine A
1080
IU
22
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
38
mg
46
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
8
µg
8
%
Calcium
93
mg
9
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
63
µg
16
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
0.3
mg
15
%
Magnesium
38
mg
10
%
Fosfor
179
mg
18
%
Selenium
10
µg
14
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag