Doperwten-spinaziesoep met spekjes. Een super lekkere, gezonde en goed vullende maaltijdsoep welke ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat.
Feestdagen zijn natuurlijk erg leuk en al het eten is uiteraard super lekker, maar niet altijd even gezond. Hoogste tijd om weer even pas op de plaats te maken en wat gezondere gerechten op tafel te toveren. Dat gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn bewijst deze super lekkere doperwten-spinaziesoep met spekjes weer eens. Deze glutenvrije maaltijdsoep staat namelijk binnen slechts een half uurtje op tafel en zit ook nog eens bomvol broodnodige vitamines en voedingsstoffen. Een perfect gerecht dus voor het hele gezin.
Wij hebben de doperwten-spinaziesoep met spekjes gegeten en wat brood . Sophie at er wat glutenvrije soepstengels bij. In dit recept heb ik rookspekjes gebruikt als topping, maar je kunt bijvoorbeeld ook stukjes gerookte zalm gebruiken. Eet je nu liever vegetarisch of vegan. Dan kun je de rookspekjes natuurlijk gewoon weglaten.
Wil je deze mega lekkere soep ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Doperwten-spinaziesoep met spekjes
Ingrediënten
- 450 gram diepvries doperwten
- 300 gram spinazie
- 1 grote ui
- 1 bolletje knoflook solo
- 2 middelgrote kruimige aardappels
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 2 theelepels dragon
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 flinke snuf gemalen kruidnagels
- zwarte peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hoeft niet al te netjes, want straks wordt alles gepureerd.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de bevroren doperwten erbij en roerbak even mee.
- Schenk het water in de pan en voeg de groentebouillonblokjes toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Bak intussen de spekreepjes rondom bruin in een koekenpan zonder olie of boter.
- Voeg na ongeveer 10 minuten de dragon en gemalen kruidnagel toe aan de soep.
- Laat vervolgens de spinazie in delen slinken in de soep.
- Pureer de doperwten-spinaziesoep met een staafmixer.
- Voeg nog wat zwarte peper uit de molen en wat zout naar smaak toe
- Verdeel de soep over diepe borden of kommen en strooi er de gebakken spekreepjes over.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op soep zoals deze zalige doperwten-spinaziesoep met spekjes zoals wij? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije soepen voor nog meer heerlijke soeprecepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!