Een heerlijk glutenvrij broodje hete kip. Lekker op een bedje van sla met komkommer, maar ook super lekker met bijvoorbeeld witte rijst en een frisse salade.
Ja, eindelijk weer een nieuw recept. Veel te lang geleden dat ik voor het laatst iets nieuws heb gepost. Zoals jullie wellicht gelezen hebben, is het dan ook een gekkenhuis geweest in huize Dobber. Erg druk op mijn werk. We zijn met allerlei leuke ontwikkelingen bezig wat meer tijd vraagt dan mijn huidige uren. Natuurlijk de grote Dobber verbouwing waarvan het einde eindelijk in zicht komt. Hier en daar nog wat puntjes op de “i” en de benedenverdieping en het trappenhuis zijn klaar. En dan natuurlijk ook nog eens mijn werkzaamheden voor de school van Sophie als klassenmoeder en voorzitter van de MR.
Sophie heeft sinds afgelopen vrijdag vakantie, dus de werkzaamheden voor school staan even op een laag pitje. Met de rest van de verbouwing gaan we na de zomervakantie weer verder. Er staan nog een badkamer en toilet op de planning, de zolderkamer van Sophie en de tuin. Maar voor nu eindelijk weer even tijd voor Sophie Glutenvrij.
Het broodje hete kip had ik al wel eerder met jullie kunnen delen. Het recept was al netjes uitgewerkt en voor de foto had ik een restje in de koelkast bewaard zodat ik de andere dag de receptfoto kon nemen. Later op de avond heb ik niet zulk mooi licht en dan is het soms beter om even te wachten met de foto.
Helaas voor mij was de andere ochtend de hete kip foetsie. Huh?! Wat bleek, manlief was ’s avonds laat op strooptocht in de keuken en had het laatste restje op gesnoept. Groot compliment voor mij natuurlijk, maar helaas niets om met jullie te delen. Een recept zonder foto is zoals saté zonder pindasaus. Niet compleet.
Vandaag heb ik maar opnieuw glutenvrije broodjes hete kip gemaakt. Lekker op een glutenvrij pistoletje met een laagje ijsbergsla en komkommer. Meestal wordt er ingelegde komkommer gebruikt bij het Surinaamse broodje hete kip, maar daar houdt ik persoonlijk niet zo van. Mij te zuur.
Wij hebben de hete kip op een glutenvrij broodje gedaan, maar je kunt het natuurlijk ook eten als hoofdgerecht met bijvoorbeeld witte rijst erbij en een frisse salade.
Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Broodje hete kip
Ingrediënten
- 6 glutenvrije broodjes of pistolets
- ¼ komkommer
- 75 gram ijsbergsla
- 600 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 2 rode uien
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 1½ eetlepel sambal
- 3 eetlepel glutenvrij ketjap manis
- 1½ eetlepel bruine suiker
- 1½ eetlepel honing
- 1 blikje tomatenpuree
- kippenbouillonblokje
- 100 ml water
- 1 eetlepel maizena
- ½ theelepel cayennepeper
- 4 takjes krulpeterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met wat peper en zout.
- Hak de knoflook en gember zo fijn mogelijk of stop ze in de hakmolen van de staafmixer en maal ze fijn.
- Snijd de paprika's en rode uien in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en gember.
- Voeg de kipreepjes toe en bak even mee.
- Schep nu de tomatenpuree bij het geheel samen met de ketjap, sambal, honing en bruine suiker.
- Voeg vervolgens de paprika blokjes toe.
- Meng het water met de maizena en giet dit bij het geheel samen met het kippenbouillonblokje.
- Breng zachtjes aan de kook en laat even indikken gedurende 5 minuten.
- Snijd intussen de komkommer met schil in plakjes.
- Knip de krulpeterselie fijn en strooi dit bij de hete kip. Roer even door.
- Beleg elk broodje met een laagje ijsbergsla en komkommer.
- Schep hier de hete kip bovenop en klaar!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Surinaamse keuken? Probeer dan ook eens de glutenvrije Surinaamse bami of de masala kip. Succes gegarandeerd!
Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media?