Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Broodje hete kip
4,50
van
6
Stemmen
Een heerlijk glutenvrij broodje hete kip. Lekker op een bedje van sla met komkommer, maar ook zalig met bijvoorbeeld witte rijst en een frisse salade.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, Lunch
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Surinaams
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
580
kcal
Porties
6
broodjes
Ingrediënten
6
glutenvrije broodjes of pistolets
¼
komkommer
75
gram
ijsbergsla
600
gram
kipfilet
3
teentjes
knoflook
5
cm
gember
2
rode uien
1
rode puntpaprika
1
gele paprika
1½
eetlepel
sambal
3
eetlepel
glutenvrij ketjap manis
1½
eetlepel
bruine suiker
1½
eetlepel
honing
1
blikje
tomatenpuree
kippenbouillonblokje
100
ml
water
1
eetlepel
maizena
½
theelepel
cayennepeper
4
takjes
krulpeterselie
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met wat peper en zout.
Hak de knoflook en gember zo fijn mogelijk of stop ze in de hakmolen van de staafmixer en maal ze fijn.
Snijd de paprika's en rode uien in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en gember.
Voeg de kipreepjes toe en bak even mee.
Schep nu de tomatenpuree bij het geheel samen met de ketjap, sambal, honing en bruine suiker.
Voeg vervolgens de paprika blokjes toe.
Meng het water met de maizena en giet dit bij het geheel samen met het kippenbouillonblokje.
Breng zachtjes aan de kook en laat even indikken gedurende 5 minuten.
Snijd intussen de komkommer met schil in plakjes.
Knip de krulpeterselie fijn en strooi dit bij de hete kip. Roer even door.
Beleg elk broodje met een laagje ijsbergsla en komkommer.
Schep hier de hete kip bovenop en klaar!
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
gele paprika, gember, glutenvrij, hete kip, kipfilet, komkommer, lactosevrij, lunchgerecht, rode ui
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Broodje hete kip
Portie grootte
1 broodje
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
580
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
11
g
17
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
85
mg
28
%
Natrium
1756
mg
76
%
Kalium
621
mg
18
%
Koolhydraten
77
g
26
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
19
g
21
%
Eiwit
43
g
86
%
Vitamine A
1314
IU
26
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
15
mg
75
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.3
µg
5
%
Vitamine C
100
mg
121
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
19
µg
18
%
Calcium
46
mg
5
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
40
µg
10
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.2
mg
10
%
Magnesium
50
mg
13
%
Fosfor
274
mg
27
%
Selenium
29
µg
41
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag