Gewoon bami goreng, maar dan gluten-en lactosevrij ;-)
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
500gramglutenvrije linguine
2zakjesboemboe bami gorengkokki djawa
150gramtaugé
150gramsugar snaps
350gramkipfilet
150gramachterham
1prei
1rode punt paprika
1rode peper
1/2Chinese kool
1winterpeen
1rode ui
3eieren
1scheutjelactosevrije melk
0,5theelepeldjintan (gemalen komijn)
zout
Hoe maak je het?
Klop de eieren los met een scheutje lactosevrije melk en bak er vervolgens een omelet van. Leg daarna de omelet even aan de kant.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Bestrooi met 0,5 theelepel djintan (gemalen komijn). Zet ook de kipfilet blokjes even aan de kant.
Snijd de prei in ringetjes en de Chinese kool in reepjes. Snijd vervolgens de rode paprika en winterpeen in blokjes.
Snipper de rode ui en halveer de sugar snaps. Snijd als laatste de plakjes achterham in blokjes en de omelet in reepjes.
Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit een beetje wokolie in de wok en voeg hier de boemboe voor bami goreng aan toe.
Voeg na 2 minuten de rode ui, rode peper en stukjes kipfilet toe. Roerbak het geheel zo'n 4 minuten totdat de kip rondom wit is.
Schep nu de ham in wok en bak even mee.
Daarna voeg je de wortel, paprika, prei, Chinese kool en sugar snaps toe en roerbak de groenten totdat ze beetgaar zijn. Als de boemboe wat te dik is, dan kun je een scheutje water toevoegen.
Voeg als laatste de taugé en de omelet reepjes toe. Door de taugé als laatste toe te voegen, blijft deze knapperig.
Giet de linguine af en meng deze door de bami goreng glutenvrij.
Opmerkingen
Deze bami goreng glutenvrij is ook erg lekker met kipsaté en wat stukjes kroepoek.Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey