Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Aardappel gerechten, Eenpansgerechten, Herfst recepten, Klaar in 45 minuten, Winter recepten  /  28 augustus 2018

Rösti met spek en kaas, een heerlijk bijgerecht

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Rösti met spek en kaas, een heerlijk bijgerecht

Weer eens een andere aardappelvariatie deze rösti met spek en kaas. Deze aardappelpannenkoek is een nationaal gerecht van Zwitserland en wordt met name gegeten door de Duitstalige bevolking. Oorspronkelijk aten de boeren uit het kanton Bern het als ontbijt. Deze traditie hebben wij in huize Dobber in ere hersteld. Okay, okay, alleen Patrick dan. Als we een stukje over hebben van de avond ervoor, dan eet hij dat als ontbijt. Die hard….

Een leuk weetje. Wij Nederlanders, waaronder ik, spreken rösti vaak uit als rustie. De originele uitspraak is echter reusjti.

Er zijn heel veel rösti recepten in omloop. Je kunt de aardappels bijvoorbeeld voorkoken en daarna raspen, maar je kunt ook rauwe aardappels gebruiken. Ook zijn de variaties eindeloos op dit gerecht. Ik heb mijn versie lekker eenvoudig gehouden met spek, kaas en ui, maar je kunt natuurlijk veel meer ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld appel of zelfs ananas.

Verder kan je de rösti zo groot maken als je zelf wilt. Ik heb nu voor het gemak het formaat van mijn koekenpan aangehouden, maar je kunt bijvoorbeeld ook wat kleinere rondjes maken of de rösti in een bakvorm in de oven bakken.

Benieuwd wat ik van het recept gemaakt heb? Lees dan snel hieronder verder!

 



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Rösti met spek en kaas

 Een heerlijk bijgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Lekker bij wat groenten en vlees of gewoon een frisse salade.
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Zwitsers
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 sjalotjes
  • 125 gram geraspte jong belegen Goudse kaas
  • 1 ei
  • peper en zout
  • boter of olie

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en rasp ze vervolgens met de grove kant van de rasp.
  • Leg de aardappelrasp daarna op een droge en schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp het vocht zoveel mogelijk uit de aardappelrasp.
  • Vouw de theedoek weer open en schep de aardappelrasp op een laagje keukenpapier.
  • Intussen kun je de sjalotjes snipperen. Snijd daarna de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Doe de aardappelrasp, de spekblokjes, geraspte kaas, knoflook en sjalotjes in een grote kom. Voeg daarna het ei toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep de rösti in de pan en duw het geheel aan met een bakspatel.
  • Bak de rösti op matig vuur in de koekenpan. Keer de rösti halverwege, als de onderzijde mooi goudbruin is, om. Dit kun je doen door een groot bord op de rösti te leggen en vervolgens met pan en al om te keren.
  • Bak vervolgens de andere zijde mooi goudbruin. Serveer de rösti met spek en kaas direct.

Notities

Wil je weten wat ik voor lekkere gluten- en lactosevrije recepten ik nog meer heb gemaakt? Kijk dan snel in de recepten index!

Wat ik ook altijd erg leuk vind is om een berichtje te krijgen als je een van mijn recepten heb uitgeprobeerd. Op social media kun je me taggen met #sophieglutenvrij, maar je mag natuurlijk ook altijd een mailtje of pb-tje sturen. Mailen mag naar: audrey@sophieglutenvrij.nl

 



www.sophieglutenvrij.nl

 

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardappelkoek
  • bijgerecht
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kaas
  • knoflook
  • lactosevrij
  • sjalot
  • spek
  • ui
  • Zwitsers

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Bami goreng glutenvrij
Tropische smoothie met ananas, banaan, perzik en sinaasappel

2 comments

  • Anne
    7 januari 2019

    Hoi Sophie, Wat ben ik blij met jou site. Ik heb net te horen gekregen dat ik lactose en glutenvrij door het leven zal moeten gaan. Maar ik heb een vraag aan je. Ik zie in je recept Jong belegen goudse kaas. Maar daar zit toch ook lactose in?

    Reply
    • Audrey
      7 januari 2019

      Hoi Anne, dank je wel! Nee, in Hollandse harde kazen zit geen lactose door het stremsel proces. Als bij de koolhydraten de suikers (melksuikers) op ‘0’ staan kan je het eten.

      Groetjes Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen