Een heerlijk en makkelijk recept voor de lekkerste glutenvrije babi ketjap. Lekker met sajoer boontjes, een gekookt eitje, wat komkommer en witte rijst. Echt een top maaltijd om je vingers bij af te likken.
Inmiddels krijgen wij regelmatig vragen via de e-mail of social media van onze volgers wat wij natuurlijk super leuk vinden. Vaak zijn dat vragen over onze gerechten, maar soms worden we ook getipt over nieuwe glutenvrije producten. Altijd welkom natuurlijk. Verder krijgen wij regelmatig complimenten van lezers over onze glutenvrije gerechten. Daar worden wij natuurlijk super vrolijk van en is voor ons een grote motivatie om nog meer lekkere glutenvrije recepten te bedenken. Ook komen regelmatig verzoekjes binnen voor glutenvrije recepten, waar ik meestal wel iets mee probeer te doen. Zo ook laatst via Social media kreeg ik de vraag of ik een recept op de website heb voor babi ketjap.
Helaas was deze er nog niet, maar hij stond al wel een tijdje hoog op mijn recepten to-do lijstje. Hoogste tijd dus om een heerlijk en makkelijk glutenvrij recept te bedenken voor babi ketjap. Volgens mij is het prima gelukt. Deze glutenvrij babi ketjap is met toch lekker geworden! Je moet er wel eventjes te tijd voor uittrekken, want dit heerlijke Indonesische varkensvlees in ketjap moet minstens 40 minuten stoven, maar dat proef je zeker terug. Hoewel, het is natuurlijk slechts 20 minuutjes voorbereiding en daarna gaat het stoven natuurlijk vanzelf. Je hoeft alleen af en toe maar eventjes om te roeren. Kan je mooi in de tussentijd even iets anders gaan doen.
Wil je ons babi ketjap recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Babi ketjap
Ingrediënten
- 750 gram hamlappen
- 3 cm gember
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 grote ui
- 1½ theelepel djintan gemalen komijn
- 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
- 1 eetlepel gula djawa palmsuiker
- 2 theelepels sambal oelek
- 200 ml glutenvrije ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels arachideolie wokolie
- zwarte peper en zout
Hoe maak je het?
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk. Ik stop ze meestal in de hakmolen van de staafmixer. Scheelt weer tijd.
- Snijd de hamlappen in repen van ongeveer 3 cm breed.
- Bestrooi de hamlappen met de djintan, ketoembar en wat peper en zout naar smaak.
- Verhit de arachideolie in een wok en fruit hierin de ui, gember en knoflook.
- Voeg de hamlappen toe en bak rondom even aan.
- Schenk nu de glutenvrije ketjap bij het varkensvlees samen met de gula djawa, sambal en azijn. Bestrooi met wat peper en zou naar smaak.
- Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en doe de deksel op de pan.
- Laat de babi ketjap in zo'n 40 minuten verder gaar stoven.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer Indonesische glutenvrije recepten zoals deze babi ketjap? Je vind ze allemaal op onze pagina met Oosterse recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social media?
Dat lijkt me heerlijk! Zou dit ook in de slowcooker kunnen? En hoe lang dan?
Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar het lijkt mij dat het wel kan. Hoelang durf ik daarom ook even niet te zeggen.
Groet,
Audrey