Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Babi ketjap
4,60
van
5
Stemmen
Een heerlijk en makkelijk recept voor de lekkerste glutenvrije babi ketjap. Lekker met sajoer boontjes, een gekookt eitje, komkommer en witte rijst.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
366
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
750
gram
hamlappen
3
cm
gember
2
bolletjes
Chinese knoflook
1
grote
ui
1½
theelepel
djintan
gemalen komijn
1
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
1
eetlepel
gula djawa
palmsuiker
2
theelepels
sambal oelek
200
ml
glutenvrije ketjap manis
1
eetlepel
azijn
2
eetlepels
arachideolie
wokolie
zwarte peper en zout
Hoe maak je het?
Snipper de ui.
Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk. Ik stop ze meestal in de hakmolen van de staafmixer. Scheelt weer tijd.
Snijd de hamlappen in repen van ongeveer 3 cm breed.
Bestrooi de hamlappen met de djintan, ketoembar en wat peper en zout naar smaak.
Verhit de arachideolie in een wok en fruit hierin de ui, gember en knoflook.
Voeg de hamlappen toe en bak rondom even aan.
Schenk nu de glutenvrije ketjap bij het varkensvlees samen met de gula djawa, sambal en azijn. Bestrooi met wat peper en zou naar smaak.
Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en doe de deksel op de pan.
Laat de babi ketjap in zo'n 40 minuten verder gaar stoven.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
Babi ketjap, glutenvrij, hamlappen, Indonesische keuken, ketjap, lactosevrij, makkelijk recept, melkvrij, varkensvlees
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Babi ketjap
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
366
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
12
g
18
%
Verzadigd vet
3
g
19
%
Transvet
0.05
g
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
5
g
Cholesterol
75
mg
25
%
Natrium
688
mg
30
%
Kalium
498
mg
14
%
Koolhydraten
37
g
12
%
Vezel
1
g
4
%
Suiker
27
g
30
%
Eiwit
24
g
48
%
Vitamine A
10
IU
0
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
0.5
mg
29
%
Vitamine B3
6
mg
30
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
3
mg
4
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
0.2
µg
0
%
Calcium
33
mg
3
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
5
µg
1
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.1
mg
5
%
Magnesium
35
mg
9
%
Fosfor
267
mg
27
%
Selenium
36
µg
51
%
Zink
4
mg
27
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag