Sajoer boontjes is een gerecht wat we regelmatig eten. Maar dan gemaakt met een boemboe uit een bakje, omdat ik dacht dat zelf maken best wel een klus is. Maar dat bleek achteraf reuze mee te vallen. Ze staan binnen 40 minuten op tafel, de meeste ingrediënten heb je vaak gewoon in je keukenkastje staan en het is zo veel lekkerder als je deze pittige Indische sperziebonen zelf maakt.We hebben er in ieder geval van genoten.
Al trek gekregen in deze glutenvrije sajoer boontjes? Lees dan snel verder voor ons recept!
Sajoer boontjes
Ingrediënten
- 600 gram sperziebonen
- 1 grote ui
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 2 rode pepers
- 2 cm gember
- 2 cm laos
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel trassi
- 2 eetlepels limoensap
- 400 ml water
- 60 ml kokosmelk
- 20 gram palmsuiker
- 1 groentenbouillonblokje
- wokolie
- peper en zout
Instructies
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Snipper de ui, knoflook en rode pepers. Ik doe dit meestal in de hakmolen van de staafmixer. Lekker makkelijk en snel.
- Raps de gember en de laos. Als je geen laos kunt krijgen, dan kan je ook 2 theelepels laos kruiden uit een potje gebruiken.
- Fruit de knoflook, ui, gember, laos en rode pepers met een scheutje wokolie in de wok.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de sperziebonen erbij en roerbak nog zo'n 3 minuten mee.
- Schenk nu de kokosmelk in de wok en voeg de trassi, palmsuiker, sambal, limoensap en het groentebouillonblokje toe.
- Als laatste schenk je 400 ml water bij het geheel en breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Breng de sajoer boontjes aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de sperziebonen gaar zijn.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrij Aziatische recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten!